Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Szuperligában futballoznak

A Szuperligában futballoznak Sport

Új névvel és öt erdélyi csapattal a mezőnyben kezdődik július 15-én a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 105. idénye. A 2022–2023-as szezontól az 1. Liga új neve Szuperliga lesz, ugyanis az LPF szerződést kötött egy fogadóiroda céggel. Nem ez lesz az egyetlen változás, ugyanis idén debütál a pontvadászatban a videóbíró technológia (VAR), amit már a július 9-ei Szuperkupadöntőben is alkalmaznak.

Hirdetés
Hirdetés

A Hivatásos Labdarúgóliga pénteken elkészítette a küszöbön álló idény menetrendjét, kialakult a 30 fordulós alapszakasz menetrendje. A Szuperligában összesen öt csapat képviseli majd Erdélyt: a címvédő Kolozsvári CFR, a kupagyőztes Sepsi OSK, a hatszoros bajnok Aradi UTA, valamint két újonc, a Kolozsvári Universitatea és a nagyszebeni Hermannstadt. A bajnokság július 15-én kezdődik és november 13-ig tart, ekkor ugyanis december 3-ig megszakad a katari világbajnokság miatt. Ezt követően december 3-tól 18-ig folytatódik majd a pontvadászat, aztán következik a január 22-ig tartó téli szünet. Az alapszakasz március 12-én zárul a tervek szerint. Az első fordulóban, július 15-én, pénteken 21 óra 30 perctől a Sepsi OSK a Bálint László által edzett bronzérmes CSU Craiovához látogat. Az első hazai mérkőzést július 24-én, vasárnap 12 órától vívja a szentgyörgyi alakulat, amikor az FC Argeșt látják vendégül a Sepsi OSK Arénában. A bajnok Kolozsvári CFR elleni rangadóra a 14. fordulóig kell várni, míg az ezüstérmes FCSB ellen a 15. játéknapon lépnek pályára a mieink.

A Sepsi OSK számára egyébként befejeződött a kéthetes ausztriai edzőtábor. Ez idő alatt négy felkészülési mérkőzést játszott a piros-fehér mezes alakulat, ezeken három győzelem és egy vereség a mérleg. A Ferencvárosi Torna Club ellen 3–0-ra, a lengyel Legia Warszawa ellen 1–0-ra, a bolgár CSZKA Szófia ellen 4–0 arányban diadalmaskodtak, majd a negyedik felkészülési találkozón 3–0-ra kikaptak a német másodosztályban szereplő SV Sandhausentől. Pár nap pihenés után a játékosok és a szakmai stáb ma újra munkába áll, a felkészülés a Sepsi OSK Sportbázisán folytatódik.

Labdarúgó Szuperliga, az 1. forduló programja: július 15-én, pénteken FC Hermannstadt–CS Mioveni (18.30), U Craiova–Sepsi OSK (21.30). Július 16-án, szombaton: FC Argeș–Aradi UTA (18.30), Kolozsvári CFR–Bukaresti Rapid (21.30). Július 17-én, vasárnap: Konstancai Farul–FCU Craiova (18.30), FCSB–Kolozsvári U (21.30). Július 18-án: FC Botoșani–Chindia Târgoviște (18.30), Petrolul Ploiești–FC Voluntari (21.30).

A Sepsi OSK programja: 1. forduló: Universitatea Craiova–Sepsi OSK; 2. forduló: Sepsi OSK–Argeş FC; 3. forduló: Petrolul–Sepsi OSK; 4. forduló: Sepsi OSK–UTA Arad; 5. forduló: Voluntari FC–Sepsi OSK; 6. forduló: Kolozsvári U–Sepsi OSK; 7. forduló: Sepsi OSK–Rapid; 8. forduló: U Craiova 1948–Sepsi OSK; 9. forduló: Sepsi OSK–CS Mioveni; 10. forduló: Chindia–Sepsi OSK; 11. forduló: Sepsi OSK–FC Botoşani; 12. forduló: Hermannstadt–Sepsi OSK; 13. forduló: Sepsi OSK–Konstancai Farul; 14. forduló: Kolozsvári CFR–Sepsi OSK; 15. forduló: Sepsi OSK–FCSB.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük