Felhívás!

A zene legyőzi a rákot

A zene legyőzi a rákot Kultúra

A Voces-ProArt Kulturális Egyesület szervezésében július 5-én, kedden 17:30-tól és 20 órától a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai zenészekből alakult Slang Gospel Band együttes adománygyűjtő koncertet tart A zene legyőzi a rákot címmel. Az adományokból begyűlt összeget Cserkész Adalbert – Jimmy kezelési költségeinek fedezésére fordítják.

Cserkész Adalbert Jimmy-t, a kiváló sepsiszentgyörgyi zenészt, 2019-ben vastagbéldaganattal diagnosztizálták. A sikeres műtét és a kemoterápiás kezelés ellenére 2022. januárjában áttétet fedeztek fel a tüdőn. Az újabb műtét után jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll, de a magyarországi Oncompass Medicine Precíziós onkológiai program vizsgálatainak eredményeként személyre szabott kezelésben részesülhet. A kezelés havi összege 4400 euró, ezért adománygyűjtő koncertekkel szeretnék segíteni.

Ez év márciusában megalapították a Slang Gospel Band nevű 25 tagú együttest, amellyel a Szent György Napokon már rövid bemutatkozó koncertet is tartottak. Az együttes célja adománygyűjtő segélykoncerteket tartani, hogy anyagi támogatással és a zene gyógyító erejével segítsék legyőzni a betegséget annak, aki ebben szenved.

Az első segélykoncertre július 5-én a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében kerül sor 17 óra 30 perctől, majd ezt követi még egy koncert 20 órától ugyanott. Ez alkalommal dr. Banki Endre operatív igazgató és Miklós Magdolna ismertetik a precíziós onkológiai programot, hogy minél több emberhez eljusson ez a páratlan lehetőség. A gyógyító dallamokat pedig az együttes tagjai: Bene Zoltán (billentyűk), Ferenczi Tihamér (zongora), Gáspár Álmos (gitár), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Cserkész Adalbert – Jimmy (dobok), Luiza Zan énekesnő és a 16 tagú Snaps és Voces kórus tagjai biztosítják.

A koncertekre a belépés ingyenes, a helyek száma viszont korlátozott. Ülőhelyet a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában lehet kiváltani ma 16 óráig. A szabadon maradt helyekre az előadások előtt, a helyszínen is lehet ülőhelyet váltani. Akinek lehetősége van, és szeretne adományozni, az megteheti majd a helyszínen kihelyezett urnákba vagy bankos, esetleg revolutos utalással is:

Cserkész Adalbert,
revolut@cserke8phe,

RO05 BREL0005 5084 9510 0100,

IBAN: LT95 3250 0143 1148 1276,

BIC: REVOLT2;

Asociatia Culturala Voces-Proart,

IBAN: RO87 BRDE 150S V217 5500 1500,

SWIFT Code BRDEROBU;

PayPal: www.paypal.me/csadalbert.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.