Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

IKEBANAKIÁLLÍTÁS

A Sepsiszentgyörgyi Kiss Béla Ikebana Kör és a Kónya Ádám Művelődési Ház ezen a tavaszon is megrendezi a Kiss Béla emlékének szentelt ikebanakiállítást május 21-22-én. A megnyitó szombaton, 21-én 11 órától kezdődik, az érdeklődők nyílt műhelyeken is kipróbálhatják a virágrendezés művészetét. A kiállítás szombaton 18 óráig és vasárnap 17 óráig látogatható az 1956-os emlékparkban és a Kónya Ádám Művelődési Ház nagytermében.

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16:15 A rosszfiúk, r. b. am. 3D-s, animációs akció-vígjáték, 16:30 A rosszfiúk, m. b., 18:15 Downton Abbey: Egy új korszak, r. f. an. romantikus dráma, 18:30 Az építész lét fontossága, r. f. ol. dokumentumfilm, 20:00 Az Északi, r. f. an.-am. dráma, kalandfilm, 20:30 Doctor Strange az őrület multiverzumában, r. f. am. fantasy-akció.

GÁLA

Május 19–21. között az Árkosi Kulturális Központ és a Sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet szervezésében kerül sor az Országos és Nemzetközi Versenyeken Díjazott Fiatal Tehetségek Gálájának 32. kiadására. A három nap alatt különféle hangszerek (zongora, gitár, klarinét, fuvola, trombita, kürt, ütőhangszerek és canto) szólalnak meg a klasszikus zenei koncerteken. Előadók a bukaresti és sepsiszentgyörgyi zenelíceumok tanulói: Kádár János Balázs, Anita Stoica, Kakasi Zsuzsanna, Anastasia Cismas, Iosif Mirea, Vajda Gergő, Matei Lăbunț, Maria Ciobănaș, Kádár Lia, Molnár Kitti, Ivanitzki Krisztina, Sebestyén-Lázár Kata, Chris Cioacă, Máthé Izabella, Bar­tha Botond és Mátyás Attila. Zenei vezetők: Nicolae Dumitru és Sebestyén-Lázár Enikő tanárok. Időpontok: csütörtökön 18 órától, pénteken17 órától; zárórendezvény (díjak kiosztása) szombaton 11 órától a Bástya-házban. A belépés ingyenes.

KIÁLLÍTÁS

Ma 18 órától a Vadon Egyesület és a Magyar Fotóművészek Világszövetsége (MFVSZ) szervezésében megnyitják a XXI. Nemzetközi–Magyar Fotószalon kiállítást a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény épületében (Bene-ház, Gróf Mikó Imre u. 11.).

ZENE

Ma 11 órától a kovásznai művelődési házban A Házhoz Megy A Zenede könnyűzenei előadás-sorozat újabb állomása (jegyek a művelődési ház irodájában vagy a helyszínen kaphatók).

BALLAGÁS

A végzős középiskolások és szakiskolások ökumenikus ballagása holnap 12 órakor kezdődik a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük