Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZOMSZÉDNÉNI-SZÜLETÉSNAP

20 éves fennállását ünnepli a Szomszédnéni Produkciós Iroda, humorestjüket ma 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében, 12-én 18 és 20 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében mutatják be.

ÍRÓTALÁLKOZÓ

A Szimpla Sepsiszentgyörgy csatlakozott az Okuláré Projekthez, amely a Fiatal Drámaírók Háza és a Metro Works színházművészeti szabadiskola kezdeményezése. A projekt célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat.

Május 11-én, este 18:30-tól, határon innen és túl, ugyanazokban az időpontokban egyszerre több városban olvassák fel kortárs magyar drámaírók frissen megírt darabjait. A szervezők minden estére három-három drámaírót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. A felolvasások után beszélgetés következik, ahol a közönség elmondhatja a szövegekkel kapcsolatos véleményét, gondolatait, és végül szavazással döntenek, melyik írás tetszett aznap este a legjobban. A felolvasások végén Zoom-körkapcsolással minden helyszín néhány mondatban összegzi a tapasztalatokat, a voksolás eredményét, és a beszélgetések legfontosabb gondolatait. A legtöbb helyszínen megszavazott író a következő hónapra is meghívást kap.

Az eddig résztvevő városok Budapest, Debrecen, Hódmezővásárhely, Tapolca, Győr, Szeged, Zalaegerszeg, Sopron, Szabadka, Koppenhága, Berlin és Sepsiszentgyörgy. Az est folyamán egyfelvonásos darabokat láthat a közönség: Holczer Dávid: Házfalak, Magyar Bogi: Kincses sziget, Utassy Jázmin: Békepipa című darabjait mutatják be. A részvétel ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük