Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Saját kezében az OSK sorsa

Saját kezében az OSK sorsa Sport

Fontos lépést tett az európai pótselejtezős helyért hajtó Sepsi OSK a Chindia felett aratott vasárnapi győzelmével azért, hogy versenyben maradjon a Konferencia Ligás részvételért folytatott küzdelemben. A piros fehérek 2–1-re nyertek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsóelőtti, 8. fordulójában, és amennyiben az utolsó fordulóban Craiován is győzni tudnak, készülhetnek a pótselejtezőre.

Hirdetés
Hirdetés

Nem várt lehetőséget kapott a Sepsi OSK, hogy a hazai élvonal alsóházi rájátszásában elcsípje az első két hely egyikét, miután pénteken nagy meglepetésre az FC Botoșani hazai pályán fejet hajtott a Bukaresti Dinamóval szemben. Az első félidőben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A meccs elején Niczuly Roland Popadiuc és Florea, majd Passaglia próbálkozását is hárította, míg a szentgyörgyiek Vașvari távoli lövésével veszélyeztettek, a 25 méterről rálőtt labda kevéssel a jobb felső sarok mellett suhant el. Nem sokkal később Păun lecsapódó fejesét Căbuz látványos mozdulattal védeni tudta, majd Tudorie és Ștefănescu fejese is célt tévesztett.

A gólcsend a 60. percben tört meg, amikor Ștefănescu remek baloldali beadását a jó ütemben érkező Aganovic a hosszú sarokba továbbította (1–0). A hazaiak két perc múlva duplázhattak volna, de Bărbuț a kapufát találta el. A kihagyott helyzetek a 69. percben bosszulták meg magukat, amikor egy labdavesztést követően Nasser Chamed 25 méterről kiegyenlített (1–1). A vendégek gólöröme nem tartott sokáig, alig két perc múlva ugyanis újra zörgött a hálójuk, mégpedig a csereként beállt Golofca jóvoltából, aki egy gyors ellentámadás végén mintegy 18 méterről tüzelt, a labda egy védőn megpattanva jutott kapuba (2–1). Nyert az OSK és egy fordulóval a vége előtt előlépett a nyolcadik helyre, egy ponttal megelőzve Botoșani-t.

  1. Liga, alsóházi rájátszás, 8. forduló: Sepsi OSK–Chindia Targoviste 2–1 (0–0). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna. 4100 néző. Vezette: Radu Petrescu.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – Vașvari (Golofca, 61.), Păun – Bărbuț (Askovszki, 75.), Aganovic (Fofana, 85.), Ștefănescu (Fülöp, 84.) – Tudorie (Luckassen, 61.). Edző: Cristiano Bergodi. Chindia: Căbuz – Butean (Celea, 9.), Căpușă, Iacob, Dinu – A. Șerban (Ioniță, 75.), Dulca (Sila, 75.), Passaglia, Popadiuc (Martac, 83.) – Chamed (Cherchez, 83.), Florea. Edző: Emil Săndoi.

Gólszerzők: Aganovic (60.), Golofca (71.) illetve Chamed (69.). Sárga lap: Ștefănescu (33.), Păun (41.), Bălașa (70.), illetve Șerban (34.), Chamed (71.).

További eredmények: Medgyesi Gázmetán – Academica Clinceni 4–3, FC Botoșani – FC Dinamo 2–3, Aradi UTA – Mioveni 1–0. Ma 20.30-tól FC Rapid – FCU Craiova.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük