Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Keserédes ballagási ünnep

Keserédes ballagási ünnep Kultúra

Szombaton a Vigadó Művelődési Ház nagytermében tartotta utolsó ballagási ünnepségét a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara Tanító és Óvodapedagógus Szakának Kézdivásárhelyi kihelyezett tagozata.

Miután pénteken a Bod Péter Tanítóképző végzősei nagykorúsító ünnepségének adott helyet a Vigadó nagyterme, szombaton ugyanott tartották a BBTE kihelyezett tagozatának ballagását. Az ünnepségen 11 harmadévest, tíz lányt és egy fiút köszöntött dr. Kálmán-Ungvári Kinga igazgató, hangsúlyozva, „minden ballagás különleges, de a mai több okból is az, hiszen már nem csak a végzőseink ballagnak el, de mi is elballagunk, akik a kézdivásárhelyi tagozatot képviseltük, tanítottunk, adminisztráltunk, mi, akik szerveztünk és aggódtunk, olykor hóviharban is utaztunk, hogy itt lehessünk.”

Hirdetés
Hirdetés

Megjegyezte, ennek ellenére öröm számára, hogy a tagozat 1999-es megalapítása óta több mint hétszáz hallgatónak adatott meg a lehetőség, hogy otthonuk közelében végezhessék el a felsőfokú képzést. „Itt most búcsúzunk, de szeretném tudatni mindenkivel, hogy bár az oktatás nappali formája ezzel itt bezárul, az egyetem vezetői szeretnék, ha a BBTE képviselete megmaradna Kézdivásárhelyen továbbképző-központ, kutatóközpont, esetleg távoktatás formájában.” Erről folynak még egyeztetések, tárgyalások, de az igazgató bízik abban, hogy „valamilyen formában megmaradhatunk a helybéliek támaszaként”, summázott.

A folytatásban a Molnár Józsiás Általános Iskola Szabó Katalin tanítónő által felkészített IV. A osztályos tanulói előadással örvendeztették meg a ballagókat. A végzősök nevében az évfolyamelső Albu Renáta mondott ünnepi beszédet, majd emléklapot adtak át a tanároknak és végzősöknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. május 9., 11:53
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Az igazgatónő a távoktatásosok jegyeit (a titkárságon megmondták, hogy trehányságból) nem írja be a hivatalos naplóba, amikor szerettük volna kivenni a diplománkat felutazva Kolozsvárra akkor szembesültünk többen is, hogy emiatt nem kaphatjuk meg. Ez minden évben ismétlődik, korábbi évekből sokan vagyunk így. Az igazgatónőt hiába kerestük írásos formában, mert ezekre válaszolni sem szokott, igazi pedagógus! Aki ide akar iratkozni, jobb ha tisztában van ezzel.