Felhívás!

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 11:00 Sonic, a sündisznó 2. (magy. besz., am. kalandfilm), 11:15 A rosszfiúk (rom. besz., animációs akciófilm), 16:15 Pirula panda (rom. besz., animációs kalandfilm), 16:30 Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai (am. családi kalandfilm), 18:15 Nyughatatlanok (fr.–belg.–lux. filmdráma), 19:30 Nagy szabadság (ném. filmdráma), 20:30 Morbius (magy. besz., am. sci-fi).

SZENT GYÖRGY NAPOK

Ma: 10:00 Varázsműhely: A te kastélyod – rajzold le szénnel! – gyerekfoglalkozás I–IV. osztályosoknak a Szabadság téren

12:00 Szabó Róbert Csaba író közönségtalálkozója diákokkal – Bod Péter Megyei Könyvtár, Gábor Áron-terem

12:00 VR-színház – Virtuális valóság. Helyezd magad a történet közepébe! – Állomás negyedi piactér

12:00 Conduct Us interaktív koncert. Légy a Tiberius Quartet karmestere! – a kosárpálya mellett, Nicolae Iorga u.; 16:00 Andrei Șaguna u. és Ifjúság sétány sarkán; 18:00 Erzsébet park

15:00 és 17:00 Gong Színház: A kis herceg – Andrei Mureșanu Színház

17:00 Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetségének csoportos tárlatának megnyitója a Kónya Ádám Művelődési Házban

17:00 Borpark-nyitás – a Park vendéglő kertje

17:30 MárkusZínház (HU): Grand Hotel – Cimborák Bábszínház stúdióterem

18:00 Román nyelvű tárlatvezetés – Szilágyi Varga Zoltán grafika- és Tamás Anna textilkiállításán – Erdélyi Művészeti Központ

18:00 Trans Natura Természetfotó Klub Vadon világ című fotókiállítása –

Erzsébet park

18:00 Bor-, pálinkakóstoló – a Park vendéglő kertje

19:00 Gyulai Várszínház (HU): Mi lennék nélküled? – Tamási Áron Színház, kamaraterem

19:00 M Studio: A lecke (bemutató előadás) – Háromszék Táncstúdió

19:00 Nicu Alifantis & Zan (koncert) – Tamási Áron Színház

19:00 White Betty-koncert – a Park vendéglő kertje

20:00 Építsünk hidat – Kor-Zár verséneklő együttes és Vadkerti Imre (SK), TransylMania (RO) és Ismerős Arcok (HU) koncert – főszínpad

TÁNC

* Április 28-án 20 órakor a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Perkő Néptáncegyüttes A csókalányok című előadása tekinthető meg. Jegyár: 20 lej.

* Április 29-én 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében az Udvarhely Néptáncműhely Uz Bence üzente című előadását játssza. Közreműködők: a Heveder zenekar, Melkuhn Róbert, Ferenc Dávid, Petres Attila és az Alla Breve vegyeskar. Jegyár: 20 lej.

KREA SYTLE NIGHT

A sepsiszentgyörgyi KreaKids Stúdió divatbemutatót szervez a Szent György Napok keretén belül. Az eseményre április 28-án kerül sor 18 órától a Park Szálló éttermében. A divatbemutatón kicsik és nagyok munkája egyaránt megtekinthető lesz, illetve a sepsiszentgyörgyi stúdió kiállítással is készül, ahol a vírushelyzet alatt készült munkákat mutatják be. A divatbemutatón a Tűz hatalmában kollekciót és a stúdió kis alkotóinak első, állatok inspirálta, saját kezű munkáit vonultassák fel. Az est további részében helyet kap a kézdivásárhelyi stúdió diákjainak Esőkabát ruhagyűjteménye. A bemutató fő attrakciója az Átváltozás nevet viseli, amely az alkotók kreativitását tette próbára. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A divatbemutatóra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amely a következő hivatkozásra kattintva érhető el: https://forms.gle/GxtMoxveTwdbhNRBA.

KÖNYVBEMUTATÓ

Április 30-án, szombaton 16 órakor a csernátoni Sylvester Lajos Könyvtárban Salamon Ferenc bemutatja A kézdiszéki kisállattartás történetéből című könyvét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.