Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szeretet csoda, mutassuk is ki!

A szeretet csoda, mutassuk is ki! Életmód

A teljes mértékben önzetlen, feltétel nélküli szeretet átélésére a szülő-gyermek és a nagyszülő-unoka kapcsolat az, ami tökéletes lehetőséget ad. Éppen ezért éljünk vele, ne hagyjuk ki a lehetőséget ennek a csodálatos érzésnek a megismerésére.

Érdemes néha megállni és elgondolkodni azon, hogy megfelelően kimutatjuk-e a gyermekünk iránt érzett mérhetetlen szeretetünket, vagy inkább csak arra törekszünk, hogy sikeresnek neveljük őt? Természetesen a versenyszellem  is fontos az életben, de a szeretetet, amit gyermekkorban kaphat az ember, azt semmi nem pótolja. Sőt, tovább megyünk, aki nem kapja meg a számára szükséges mértékű szeretet a szüleitől, az egész életében keresni fogja, és soha nem lesz elegendő, így a kapcsolatait is inkább a rátelepedés fogja jellemezni. Íme 5 érv, hogy miben segíti a gyermeket, ha kimutatjuk a szeretetünket.

1. Segíti a szellemi fejlődést. A feltétel nélküli szeretet oldja a stresszt, így nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá teszi az embert. Egy tanulmány szerint gyakori, hogy a szülői kedvesség hiánya stresszessé teheti a gyerekeket, mivel a szülők túlságosan hangsúlyozzák a sikert anélkül, hogy ezt ellensúlyoznák egy kis szeretettel, gyengédséggel. Éppen ezért próbálj meg a gyermeked számára egy meleg, tápláló környezetet kialakítani, ahol érzi, hogy szeretik, törődnek vele és meghallgatják az apró-cseprő kis gondjait is.

2. A fizikai egészség oldaláról is elengedhetetlen a szeretet kimutatása. Kutatások bizonyították, hogy ahol a szülők a siker felé hajszolták a gyereküket és kevés gyengédséget, szeretetet mutattak irányukba, azok jellemzően túlsúlyosak lettek, függetlenül a kortól. Ez főleg abban tapasztalható, hogy míg az egyik tábor leszidja a gyereket az egészségtelen étkezés miatt, nem nyújt alternatívát, és nem magyarázza el, hogy mit kellene inkább követni, addig a másik hitelesen megmutatja és követi is azt, amit a gyermektől elvár.

3. Azoknak a gyerekeknek, akiknek a szüleik kimutatják a szeretetüket, nagyobb a hippokampuszuk, azaz jobb a memóriájuk, és könnyebben idéznek fel különböző dolgokat. Ezáltal könnyebb dolguk lesz az iskolában is, és a stresszt is jobban kezelik.

4. Szorosabbá teszi az anya-gyermek köteléket. Ez főleg azért van, mert a kimutatott gyengédség egy hasonló válaszreakciót generál. Tehát ha játék közben csak irányítjuk a játékot, ne lepődjünk meg, ha a gyermek dacol, és nem azt csinálja, amit kérünk. De ha mi magunk is bevonódunk a játékba, akkor könnyebben elfogadják az ötleteket és kritikákat.

5. Oldja a szorongást, ha a gyermek biztonságban érzi magát a környezetében, akkor nyitottabb és nem fél bízni benne, ezáltal motiváltabb, könnyebben tanul. Ha bizonytalan a gyermek, akkor nem igazán koncentrál a tanulásra, csak az olyan dolgokra, amikben jó, így nincs kudarcélmény.

A jateksziget.hu játékai között kicsik és nagyok is megtalálják azokat a kedvenceket, amiknek a segítségével öröm lesz a tanulás és a megannyi kedves játék között sok-kis barátra is lelhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük