Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nők nem tárgyak!

A nők nem tárgyak! Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Izsák Művek Egyesület kampányt indított, #womenarenotobject néven (magyarul: a ,,nők nem tárgyak”), amely a nők jogait helyezi előtérbe. Célja felhívni a figyelmet arra, hogy egy nő kevesebb ruhában sem kevésbé nő, illetve ez nem szolgálhat indokként a verbális és fizikai bántalmazáshoz.

Izsák Arnold első lépésben 200 magyar és román nyelvű plakátot készített támogatók segítségével, amelyből negyvenet már sikerült Brassóban önkéntesekkel kihelyezni. A plakátozás ötlete onnan fogant, hogy látta, mennyi kritika éri a nőket nap mint nap a kinézetük alapján, akár férfiaktól, akár nő társaiktól, aminek veszélyére szeretné felhívni a figyelmet. A plakáton ez a szöveg állt: „Kevesebb ruhától nem lesz kevésbé nő, kevésbé ember”.
A szükségállapot ideje alatt online kérdőívet készített, amelyet 125, 14 és 25 év közötti nő töltött ki. Arról kérdezte őket, mi a véleményük azokról a nőkről, akik kihívóbban öltözködnek, és jogosan érzik-e, ha bántják őket emiatt. A kampány részeként készített plakát figyelemfelkeltő, különböző online felületeken is elhelyezték. Főként miután azt tapasztalták, hogy legtöbb helyen letépték a papírplakátokat.

Hirdetés
Hirdetés

Az Izsák Művek Egyesület 2017-ben alakult, célja a hátrányos helyzetű emberek megsegítése. Fő tevékenységi területe nem romlandó élelmiszerek gyűjtése és szétosztása Kovászna megyében, partnerek segítségével a megyében élő rászorulókat segíti, azokkal az intézményekkel egyetemben, amelyek rászorulókat látnak el. Időnként egyéb tevékenységeik is vannak, kampányok, versenyek, vetélkedők, a támogatóik leginkább nagylelkű magánszemélyek.

Botár Beáta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások