Hirdetés
Hirdetés

A Mezőség falvai művész szemmel

A Mezőség falvai művész szemmel Kultúra

A Maros Mezőségi Művésztelep alkotótáboraiban készült munkákból nyílt kiállítás pénteken a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében. A tárlat december közepéig látogatható.

Az 53 alkotást felsorakoztató kiállítást Czirjék Lajos festőművész, a Maros Mezőségi Művésztelep alkotótáborainak szervezője nyitotta meg. Mint elmondta, a Mezőségen működő öt alkotótábor (Csittszentiván, Mezőbánd, Mezőbergenye, Mezőmadaras, Mezőpanit) minden évben jeles hazai és külföldi művészeket mozgat meg, táboronként 15–20, de olykor ennél is több művész alkot. A gyerekeknek szervezett táborukban a fafaragással, szövéssel és egyéb hagyományos népi művészetekkel ismerkedhetnek meg a kicsik. Ezek a táborok a mezőségi értékeket, tájakat hivatottak népszerűsíteni, hiszen az ott született alkotásokat Erdély szerte bemutatják.

Hirdetés
Hirdetés

A munkákat Deák Ferenc magyartanár méltatta, hangsúlyozva az alkotómunka közösségi jellegét, ugyanakkor kiemelte, a szabadban születő képek sokkal érzelemgazdagabbak, szívvel és lélekkel megáldottak. A Vigadó dísztermében kiállított, mezőségi tájakat, kultúrát, alkotásokat mutatták be. A kiállítás december közepéig látogatható, azt követően más városokba is elviszik.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük