Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tündérvár-akciók Kovásznán

Tündérvár-akciók Kovásznán Kultúra

Eseménydús hétvégét tudhat maga mögött a kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete. Pénteken a Kádár László Képtárban gyertyakészítés-tanfolyamot tartottak gyerekeknek, vasárnap pedig a városi művelődési házban csángó táncházat szerveztek az érdeklődőknek.

Az egyesület keretében működő Bütykkör kézműves foglalkoztatási kör, illetve a Havadtőy Sándor Cserkészcsapat közreműködésével több mint 50 gyereknek tanították meg a házilag történő gyertyakészítés fortélyait Hegyeli-Kátay Klára vezetésével. Kérdésünkre Hegyeli Attila, az egyesület tagja elmondta: a Büttykör létrejöttekor – ami már számos tematikájú kézműves foglalkoztatást tud a háta mögött – az volt a céljuk, hogy több kézműves ágazatba is belekóstoltassák az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap a városi művelődési ház adott otthont a csángó táncháznak, ahol Ürmösi-Incze Hunor és Mária oktatták a résztvevőket, míg a talpalávalót a csángóföldi Katona Eduárd, Kovács Gábor és Pista Ioland húzták. Fülöp Csaba, az egyesület elnöke elmondta: a csángó táncház annak apropóján jött létre, hogy az egyesület egyes tagjai többször megfordultak már Csángóföldön.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük