Hirdetés
Hirdetés

Veszélyes, de gyönyörű

Veszélyes, de gyönyörű Külföld

Ha valaki egyszer akárcsak fotón is megpillantja, örökké látni fogja maga előtt a Norvégiában található Preikestolent. A Szószék-szikla, másik nevén Prédikálószék a fjordok országának egyik legcsodálatosabb turistalátványossága, amiért a világ legmesszebb pontjáról sem restek hosszú utat megtenni a turisták.

Hirdetés
Hirdetés

A sziklát megközelíteni sem egyszerű, sőt, igencsak embert próbáló feladat, hiszen a szikla tetejére vezető ösvény helyeként nagyon meredek, ám azok, akik az életükben akárcsak egyszer is ott jártak, azt mondják, mindenkinek látni kell!

A Szószék-szikla 604 méterrel emelkedik a Lysefjorden fölé. Különlegessége a szikla tetejét képező, kb. 25×25 méteres lapos felület, ahová kondiciótól függően 1-3 óra alatt lehet feljutni.  A hó és a jég miatt a túrát nem ajánlják télen és tavasszal, mert az út igencsak csúszós lehet.

A hely ugyan nem veszélytelen, ám szerencsére a halálos balesetek rendkívül ritkák. Noha felmerült egy kerítés építésének a lehetősége, a hatóságok végül úgy döntöttek, nem rontják el a helyszín természetes szépségét.

(femcafe)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 8., 12:04
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Szerncse ,hogy nem Erdélyben van ,mert az óvláhok belefaragták volna Buréb Pistát , Deci Bélát és az egészet bemázalták volna a trikolórjuk színeivel !

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 8., 21:05
  ÉRTÉKELÉS: 0

  MIT NEM ÉRTESZ EGYET? MINDENT ÖSSZEMÁZOLTOK, NEM BECSÜLITEK A KÖRNYÉKEN LAKÓKAT. SZERINTEM ŐK ÉPÍTETTÉK AZT A LAKÁST AMIBE KÖLTÖZTÉL, S A VIRÁGOSKERT LÉCEIT ÖSSZETÉVESZTETTED AZ ÁLLAMI ZÁSZLÓ SZÍNEIVEL. HA ÉN FESTETTEM VOLNA, MÁR RÉGEN BEZÁRTAK VOLNA.