Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Újból lemondott az olasz miniszterelnök

FRISSÍTVE: Újból lemondott az olasz miniszterelnök Külföld

Újból benyújtotta lemondását Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtökön, miután kudarcba fulladt a kormánykoalíció újjáélesztésére tett kísérlete.

Hirdetés
Hirdetés

Sergio Mattarella olasz államfő “tudomásul vette” Draghi lemondását, és arra kérte a távozó miniszterelnököt, hogy a továbbiakban ügyvivő kormányfőként folytassa munkáját – írta közleményében a római elnöki hivatal.

Televíziós beszédében Mattarella azt mondta: a szenátusban szerdán tartott szavazást övező vita már egyértelművé tette, hogy a kormánynak nincs meg a kellő támogatása, és kilátás sincs arra, hogy a Draghi-kormány újra többségbe kerüljön.

A miniszterelnök szerdán megnyerte a bizalmi szavazást a szenátusban, de elveszítette a parlamenti többség támogatását, miután a kormánykoalíció három tagja, a Hajrá, Olaszország (FI), a jobboldali Liga, illetve az Öt Csillag Mozgalom (M5S) megtagadta a részvételt a voksoláson.

Draghi múlt héten mondott le először, azt követően, hogy az M5S kivonult a kormány energiacsomagjáról tartott szenátusi szavazásról. Mattarella akkor elutasította lemondását.

FRISSÍTÉS: Feloszlatta a parlamentet az olasz államfő

Feloszlatta a parlamentet csütörtökön Sergio Mattarella olasz államfő – számolt be a RAI olasz közszolgálati televízió.

A tájékoztatás szerint az elnök aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében 70 napon belül általános választásokat tartanak.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük