Felhívás!

Trump újabb szankciókat vezet be Irán ellen

Trump újabb szankciókat vezet be Irán ellen Külföld

Donald Trump megerősítette, hogy nincs amerikai áldozatuk az iráni rakétatámadásoknak, amelyeket szerda hajnalban hajtottak végre iraki katonai bázisok ellen.

Az amerikai elnök felszólította a világ országait, hogy lépjenek ki az Iránnal kötött atomalkuból.

“Eljött az idő, hogy az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország és Kína felismerje ezt a valóságot. Az iráni alku maradványait is fel kellene számolniuk” – fogalmazott Donald Trump.

A Fehér Házban tartott beszédében az elnök újabb gazdasági szankciókat jelentett be Irán ellen.

„Mi vagyunk a világ legnagyobb olaj- és gáztermelői. Függetlenek vagyunk, nincs szükségünk a közel-keleti olajra” – magyarázta.

Trump arra szólította fel a NATO-t, hogy vegyen jobban részt a közel-keleti folyamatban, és új alkut sürgetett Iránnal.

” Olyan megállapodást kell kötnünk, amely lehetővé teszi, hogy Irán fejlődjön, virágozzék, és kihasználja óriási lehetőségeit. Irán nagyszerű ország lehet. Addig nem lehet béke és stabilitás a Közel-Keleten, amíg Irán továbbra is erőszakot, gyűlöletet szít, és háborús politikát folytat” – mondta.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 9., 8:40
    ÉRTÉKELÉS: 9

    1939-ben Adolf Hitler is ezt tette. Nepenek a bekerol beszelt, mig titokban buzgon keszult a haborura. Aki igazi beket kivan hirdetni, az altalaban nem ugy kezdi, hogy odacsap ellenfele pofajaba, aztan utana folkeri ellenfelet, hogy uljon le vele bekesen targyalni. Egy ilyen ember szajabol, ezek a szavak eleg hamisan hangzanak !