Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is átutazhatnak Magyarországon a román állampolgárok

Továbbra is átutazhatnak Magyarországon a román állampolgárok Külföld

Telefonon tárgyalt magyar hivatali kollégájával, Szijjártó Péterrel a román külügyminiszter, Bogdan Aurescu. A román külügyi tárca tájékoztatása szerint Szijjártó biztosította Aurescut, hogy továbbra is át lehet utazni az eddigi feltételek mellett Magyarország területén.

Hirdetés
Hirdetés

A tárgyalás során Szijjártó Péter miniszter megerősítette, hogy a román állampolgárok továbbra is átutazhatnak Magyarországon, és a határon túl dolgozó román állampolgárok helyzetében sem áll be változás. Magyarországon a már korábban kijelölt útvonalakon és határátkelőkön, az eddigi feltételek mellett lehet átutazni. A bejelentett új rendelkezések csak azokra az esetekre vonatkoznak, ha Magyarország az utazás célállomása – közölte a román külügy.

A Magyarországra való beutazás feltételeiről itt lehet aktualizált információkat szerezni:
http://www.mae.ro/node/51934.

Az átutazás engedélyezésének feltétele, hogy az illető személy maximum 24 órát töltsön Magyarország területén, ne legyenek COVID-19-re utaló tünetei, dokumentummal igazolja a célországot és az utazás célját, valamint bizonyos legyen, hogy a magyar állam területét elhagyva az utazás során érintendő további országok beengedik a területükre.

Az átutazás csak a magyar rendőrség weboldalán közzétett útvonalakon történhet. Ezen a megálló- és pihenőhelyeket is megszabják.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 30., 19:00
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Kár volt hisztizni Aurescu elvtárs!Vigyétek repülővel a rabszolgáitokat Németországba ,de ők is lezárják a határokat szept. közepén vagy még hamarabb …ők azért sírnak ,hogy a németek nem tudnak fogat csináltatni Magyarországon pedig egy rakás agysebészt ,atomfizikust ,orvost engedtek be..,fogorvost nem találnak közöttük?

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 2., 12:21
   ÉRTÉKELÉS: -5

   DE IGEN te baromfi!Csináltass 2 covid tesztet 700 lejért mert olyan országban élsz ahol naponta 50-60 ember hal meg és nagyon sok fertőzött.Azt hiszem ,hogy az o1g az a tieteknek szól.Magyarországba ilyen ‘tezsvír mint te nem kell!Érted rupi?