Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tíz év után sem romlott meg a vitrinbe rakott sajtburger

Tíz év után sem romlott meg a vitrinbe rakott sajtburger Külföld

A McDonald’s étteremlánca 2009-ben vonult ki Izlandról. A cég egy lelkes rajongója úgy döntött, az utolsó ott vásárolt sajtburgert és sült krumplit megőrzi az utókornak és berakja egy vitrinbe. A gyorsételek 10 éve pihennek az üvegfal mögött és köszönik szépen, jól vannak.

Hirdetés
Hirdetés

A nem mindennapi relikviákat most egy hotelben tárolják Izland délnyugati részén, az élelmiszerek állapotváltozását videós közvetítésen is nyomon lehet követni.

Az utolsó mekis menüt egy Hjörtur Smárason nevű férfi vásárolta meg még 2009. október 31-én, de ahelyett, hogy elfogyasztotta volna az ételeket, inkább műanyagzacskóba rakta, és abban őrizte őket három éven keresztül.

„Azt hallottam, hogy az Mcdonald’s-os ételek sosem romlanak meg, úgyhogy elhatároztam, kiderítem, mi az igazság” – nyilatkozta a férfi.

A három év alatt a hamburgeren és a sült krumplin látszólag nem fogott az idő, a kísérlet befejeztével Smárason az Izlandi Nemzeti Múzeumnak ajándékozta az ételeket. Az intézet viszont nem akarta valamiért kiállítani a „halhatatlan” ennivalókat, így kerültek végül mostani helyükre.

A Mcdonald’s szerint a termékeiknek azért nincs látszólag semmi bajuk, mert időközben teljesen kiszáradtak, ezért sem indultak rothadásnak.

„Semmi köze a jelenségnek a tartósítószerekhez vagy az adalékanyagokhoz – egyszerű tudomány az egész” – írta a vállalat a kiadott közleményben.

Aki kíváncsi a mekis sajtburger és krumpli „öregedésére”, itt nyomon követheti az eseményeket.

(Origo)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük