Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teljesen betiltották a napkrémeket

Teljesen betiltották a napkrémeket Külföld

Palau, az alig 20 ezres, csendes-óceániai szigetcsoport lett a világ első országa, amely 2020. január elsejétől teljesen betiltotta a kereskedelmi forgalomban használható naptejek, napolajok, krémek használatát és értékesítését – írja a BBC.

Hirdetés
Hirdetés

A részben vulkanikus eredetű, részben korallzátonyokból álló 241 tagú szigetcsoport közül mindössze 12 szigeten laknak, de az ország erősen elaprózódva, így is 16 államra oszlik.

A tiltás összesen tíz olyan összetevőt sorol fel, amelyek közül bármelyik megléte kizárást jelent , mert azok veszélyesek a természetre – hirdette ki Tommy Remengesau elnök. 

A kutatások szerint évi több ezer ezer tonna naptej csapódik le a korallokon világszerte, amely pusztítja a korallokat is, de a zátonyok körül élő halfajok fiatal egyedeit is.

Korábban Hawaii, az Egyesült Államok szigetállama jelentett be hasonló intézkedést. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 3., 13:08
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Pórbafingás az egész! Amig a nagyhatalmak mint pl Usa, Kína stb nem tartanak be semmilyen szabályt, addig a kicsik csak szájkarateznak potyára!

 • User
  Dátum: 2020. január 4., 6:08
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Akkor nyugodtan szemetelj és szennyező közvetlen környezeted kicsiben, ha már mások is azt teszik. Másképp: mi a fene közé van a lokális szennyezesnek (napkrém), a globálishoz (pl. CO2)? Még részletesebben : a Kínái tengeren használt napkrém nem valószínű, hogy befolyásolja a palaui korallokat.