Felhívás!

Szigorítja Ausztria a román állampolgárokkal szemben támasztott beutazási feltételeket

Szigorítja Ausztria a román állampolgárokkal szemben támasztott beutazási feltételeket Külföld

Szigorítja hétfőtől Ausztria a román állampolgárokkal szemben támasztott beutazási feltételeket – közölte vasárnap a külügyminisztérium.

Az új szabályozás szerint a román állampolgárok akkor léphetnek be szabadon Ausztriába, ha olyan negatív eredményű koronavírustesztet tudnak felmutatni, ami az eddigi négy nap helyett a beutazást megelőző legfeljebb három napban készült.

A teszteredményt angol vagy német nyelven kell bemutatni.

Ennek hiányában, saját költségükön, az eddigi 14 nap helyett 10 napos karanténba kell vonulniuk. Ha a karantén ideje alatt negatív eredménnyel tesztelik, a karantént felfüggesztik.

Amennyiben a Romániából érkező utazó nem tud felmutatni a határon negatív tesztet, vagy nem tudja bizonyítani, hogy van megfelelő hely, ahol karanténba vonulhat, nem léphet Ausztria területére.

A külügy emlékeztet: fel vannak függesztve a Románia és Ausztria közötti repülőjáratok.

A külügyminisztérium megjegyzi, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a bécsi román nagykövetség 0043-1-503.24.65-ös és 0043-1-505.23.81-es telefonszámán. Ezenkívül sürgősségi esetben segítséget kérhetnek a román diplomáciai képviselet 0043-699.117.26027-es telefonszámán.

A külügyminisztérium javasolja a https://www.mae.ro/node/51901, http://viena.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/ honlap tanulmányozását is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.