Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szigorítja Ausztria a román állampolgárokkal szemben támasztott beutazási feltételeket

Szigorítja Ausztria a román állampolgárokkal szemben támasztott beutazási feltételeket Külföld

Szigorítja hétfőtől Ausztria a román állampolgárokkal szemben támasztott beutazási feltételeket – közölte vasárnap a külügyminisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

Az új szabályozás szerint a román állampolgárok akkor léphetnek be szabadon Ausztriába, ha olyan negatív eredményű koronavírustesztet tudnak felmutatni, ami az eddigi négy nap helyett a beutazást megelőző legfeljebb három napban készült.

A teszteredményt angol vagy német nyelven kell bemutatni.

Ennek hiányában, saját költségükön, az eddigi 14 nap helyett 10 napos karanténba kell vonulniuk. Ha a karantén ideje alatt negatív eredménnyel tesztelik, a karantént felfüggesztik.

Amennyiben a Romániából érkező utazó nem tud felmutatni a határon negatív tesztet, vagy nem tudja bizonyítani, hogy van megfelelő hely, ahol karanténba vonulhat, nem léphet Ausztria területére.

A külügy emlékeztet: fel vannak függesztve a Románia és Ausztria közötti repülőjáratok.

A külügyminisztérium megjegyzi, hogy a román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a bécsi román nagykövetség 0043-1-503.24.65-ös és 0043-1-505.23.81-es telefonszámán. Ezenkívül sürgősségi esetben segítséget kérhetnek a román diplomáciai képviselet 0043-699.117.26027-es telefonszámán.

A külügyminisztérium javasolja a https://www.mae.ro/node/51901, http://viena.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/ honlap tanulmányozását is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 16., 16:36
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Meg egy hasonlo bojkot mint amilyent a romanok alkalmaznak ausztriaval szemben.es le lehet oltani a villanyt.Ez a meggondolatlan lepes,hasonlo egy durcas gyerek magatartasaval ,feler egy tokon szurasal.A roman politikusok ugy latszik nincsenek tisztab hogy ma mar az unio tagjai vagyis a nyugati vilag gyarmata vagyunk.Minden alapveto elelmiszer es eok altal epitett gyarak lebontasra kerultekgyeg arucikk importbol szarmazik.Valahany termelo letesitmeny,fokent a trianon magyar

 • User
  Dátum: 2022. december 16., 16:59
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Talan a roman oriasi korupciojaval kellene elobb foglalkozni,nem pedig a banikert eladni meg azt is amit bitorol a nyugat baloldal elodeinek jovoltabol.