Felhívás!

Szennyezett mézzel öntötték le a berlini minisztériumot

Szennyezett mézzel öntötték le a berlini minisztériumot Külföld

Gyomirtóval szennyezett mézzel öntötte le a német mezőgazdasági minisztérium berlini épületének lépcsőjét egy német méhész házaspár, hogy így tiltakozzon a növényvédőszerek egyik vitatott összetevőjének használata ellen.

Sebastian és Camille Seusing egy vödörnyit locsolt ki a minisztérium lépcsőjére abból a nagy mennyiségű glifozáttal szennyezett mézből, amely a vitatott szerrel kezelt szántóföldek közelében lévő brandenburgi méhészetükből származik.

A párnak 4 tonnányi mézet kellett megsemmisítenie, ez nagyjából 60 ezer euró veszteséget jelent, ami veszélyezteti a megélhetésüket.

Seusingék felszólították Julia Klöckner mezőgazdasági minisztert, hogy tegyen többet a glifozát virágos növényeken való alkalmazásának megakadályozásáért.

A környezetvédők – a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtóban megtalálható – glifozát azonnali betiltását követelik, aggódva, hogy annak használata a méhek és egyéb rovarok populációnak hanyatlását okozhatja.

A német kormány ígéretet tett arra, hogy idén megkezdi a glifozát fokozatos kivonását a forgalomból, és 2023 végére teljesen beszünteti a szer használatát.

(hvg.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.