Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megállíthatatlan a zöld-fehér úthenger

Megállíthatatlan a zöld-fehér úthenger Sport

Kettős győzelemmel jutott a Román Kupa elődöntőjébe a Sepsi SIC női kosárlabdacsapata. Zoran Mikes lányai a tegnap esti visszavágón 90-63 (25-19, 15-17, 27-13, 23-14) arányban legyőzték a Szatmárnémeti VSK együttesét, és ezzel ott vannak a legjobb négy között. Az első mérkőzésen 67-71-re nyertek a zöld-fehérek a szatmárnémeti Both Katalin sportcsarnokban.

Csapatunkat mintegy ezer néző biztatta a Sepsi Arénában az egyetlen olyan belföldi csapat ellen, amely egyáltalán megszorítani képes a négyszeres kupagyőztest. Mint kiderült, ez is csak hazai pályán érvényes, mert a Brittany Denson nélkül felálló tavalyi bajnoki ezüstérmes és kupadöntős szatmárnémetiek csak az első két negyedben bírták a lépést a háziakkal, ezt követően elgázolta őket a zöld-fehér úthenger.

Cristian Bogdănescu vezető játékvezető sípszavára a Pasic, Demeter, Mandache, Gödri-Părău, Givens hazai ötössel szemben Mosby, Oláh, Miljkovic, Podar és a frissen igazolt Ervin állt a kezdőkörbe.

Hirdetés
Hirdetés

Kiegyensúlyozottan indult a meccs, 5 perc után ott voltunk, mint a legelején (10-10), aztán Pasic, Demeter, Mandache, Părău és különösen Givens (9 pont), illetve Mosby, Orosz, Podar, Ervin, de főleg Podar (5) és Miljkovic (6) pontjaival 25-19-et mutatott a tabella az első negyed végén, az előnyt nagyjából megtartottuk a szünetre, 40:36.  

A második félidő elején javuló és egyre hatékonyabb játékkal, Pasic, Mandache és Givens révén mentünk egy 9:0-at, és először nőtt 10 pont fölé az előnyünk (49-36), amelyet Mandache hárompontosaival is 18 pontra növeltünk a negyed végére, 67-49. A zárónegyedben még hoztunk rajtuk 9 pontot (23-14), és végeredményben 27 pontos megérdemelt győzelmet arattunk.

Akárcsak az első meccsen, ahol a Sepsi SIC kispadja 21 pontot szerzett a szatmárnémetiek kispadjának 2 pontjához képest, most is szembetűnő volt a különbség, a mi cseréink 27 pontot szereztek, míg Mauro Procaccini (aki játékosként évekig a Torino játékirányítója volt, majd edzőként hat évig az egykor jobb időket megélt Parma női együttesét irányította) cserepadja csak 4 pontot „ért”.

A legeredményesebb hazai játékos Givens volt (22 pont, 3 lepattanó, 2 gólpassz), de nagy kedvvel játszott a 2 hárompontost is bevarró, 17 pontig jutó Andra Mandache is. A többi játékos teljesítménye: Jovana Pasic 12, Demeter Nóra 4, Orbán Nikolett 6, Jelena Vucetic 12, Kristina Topuzovic 9, Annemarie Gödri-Părău 9. A vendégektől a szatmárnémeti csapatot az első meccsen is a hátán cipelő Benice Mosby hozta formáját: 25 pont mellett, 8 lepattanót szerzett és 2 gólpasszt osztott ki.  

A többi mérkőzés eredménye Arad – Brassó 78-60 (az első meccsen 66-60), Kézdivásárhely – Kolozsvár 74-66 (57-54). Az Agronomia – Alexandria mérkőzés (első meccsen 47-35) 20:30-kor kezdődött, és lapzárta után ért véget. Szerencsés sorsolással akár háromszéki döntőre kerülhet sor a Román Kupában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük