Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos beteg a Fülöp-szigeteki diktátor

Súlyos beteg a Fülöp-szigeteki diktátor Külföld

Súlyos beteg Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök – jelentette a The New York Times című amerikai lap manilai tudósítója vasárnap. A lap szerint Duterte izomgyengeségben (myasthenia gravis) szenved, amely az autoimmun betegségek egyik ritka, öröklődő kórképe, és mozgásképtelenséghez vezet.

Hirdetés
Hirdetés

Duterte, aki az elmúlt napokban ötnapos oroszországi látogatáson volt, szombaton Moszkvában beszélt a betegségéről, hozzátéve, hogy a családjában nem először fordul elő ez a krónikus és súlyos kór.

A The New York Times tudósítója szerint a Fülöp-szigeteken régóta foglalkoztatja a közvéleményt az elnök egészségi állapota, kivált, mert gyakran napokig nem jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az elnöki hivatal azonban azzal érvelt, hogy a 74 esztendős Dutertének, mint a hozzá hasonló korúaknak általában, a szokásosnál több pihenésre van szüksége.

Az amerikai lap értesülései szerint Duterte szokatlan módon tárta fel betegsége tényét. Egy moszkvai rendezvényen táncolt egy nővel, és nem tudott a szemébe nézni, mert az egyik szeme folyvást lecsukódott. Ekkor azt mondta: „Van egy különös tehetségem. Amikor magára nézek, az egyik szemem kisebb és lecsukódik, látja? Önálló életet él. Ez myasthenia gravis, súlyos izomgyengeség.”

A politikus hozzátette: a nagyapja is ezzel a betegséggel küszködött. „Vagyis ez valójában genetikai eredetű” – fogalmazott a diktátor.

Rodrigo Duterte 2016-ban került hatalomra, és akkor azt ígérte, hogy megszabadítja országát a kábítószer-kereskedőktől, és szembeszáll az elharapódzott bűnözéssel. Azóta a kábítószer elleni háború az országban gyilkosságok ezreihez vezetett, a gyanú szerint a rendőrség részvételével. Az idén az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa megszavazta, hogy induljon vizsgálat a Fülöp-szigeteki gyilkosságok ügyében.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 7., 11:38
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Na es az amerikaiakrol semmi hir ! Pedig nekem van egy jo hirem ! „Beton hir” vagy talan „bomba hir” ,ahogyan a romanok szoktak becezgetni az ilyen hireket. A tegnap, a Fox News ,amerikai hircsatornan ,Rudolf Giuliani ,olyan dolgokrol beszelt, hogy Joe Biden-nek az Ukrajnai korrupcios ugyei eltorpulnek, azon korrupcios ugyek mellett ,amit ez utobbi Romaniaban tett, a romaniat vezeto maffiakormannyal ! Azt mondta, hogy errol az ugyrol hamarosan tajekoztatni fogja a Fox News nezoit, es a vilag kozvelemenyet, reszlelesen . Es ugyanitt jegyeznem meg, hogy Donalt Trump-rol megjelent egy horrorfilm, melynek cime President Evil. A film arrol szol, hogy egy pszihopata gyilkos, a Donalt Trump kepmasarol keszitett maszkban, gyilkolassza Amerika szerte a muszlimokat, mexikoiakat es egyeb bevandorlokat. Utalas Donalt Trump migransfobiajara. Nekem a legjobban tetszik a film plakatja (ez kegyetlen !). Ezt az IMDB oldalan barki megtekintheti. A film is megtalalhato bizonyos torenteken, egyelore meg csak angol nyelven. Aki megtalalja, annak jo szorakozast a filmhez !