Felhívás!

Súlyos beteg a Fülöp-szigeteki diktátor

Súlyos beteg a Fülöp-szigeteki diktátor Külföld

Súlyos beteg Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök – jelentette a The New York Times című amerikai lap manilai tudósítója vasárnap. A lap szerint Duterte izomgyengeségben (myasthenia gravis) szenved, amely az autoimmun betegségek egyik ritka, öröklődő kórképe, és mozgásképtelenséghez vezet.

Duterte, aki az elmúlt napokban ötnapos oroszországi látogatáson volt, szombaton Moszkvában beszélt a betegségéről, hozzátéve, hogy a családjában nem először fordul elő ez a krónikus és súlyos kór.

A The New York Times tudósítója szerint a Fülöp-szigeteken régóta foglalkoztatja a közvéleményt az elnök egészségi állapota, kivált, mert gyakran napokig nem jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az elnöki hivatal azonban azzal érvelt, hogy a 74 esztendős Dutertének, mint a hozzá hasonló korúaknak általában, a szokásosnál több pihenésre van szüksége.

Az amerikai lap értesülései szerint Duterte szokatlan módon tárta fel betegsége tényét. Egy moszkvai rendezvényen táncolt egy nővel, és nem tudott a szemébe nézni, mert az egyik szeme folyvást lecsukódott. Ekkor azt mondta: “Van egy különös tehetségem. Amikor magára nézek, az egyik szemem kisebb és lecsukódik, látja? Önálló életet él. Ez myasthenia gravis, súlyos izomgyengeség.”

A politikus hozzátette: a nagyapja is ezzel a betegséggel küszködött. „Vagyis ez valójában genetikai eredetű” – fogalmazott a diktátor.

Rodrigo Duterte 2016-ban került hatalomra, és akkor azt ígérte, hogy megszabadítja országát a kábítószer-kereskedőktől, és szembeszáll az elharapódzott bűnözéssel. Azóta a kábítószer elleni háború az országban gyilkosságok ezreihez vezetett, a gyanú szerint a rendőrség részvételével. Az idén az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa megszavazta, hogy induljon vizsgálat a Fülöp-szigeteki gyilkosságok ügyében.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 7., 11:38
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Na es az amerikaiakrol semmi hir ! Pedig nekem van egy jo hirem ! “Beton hir” vagy talan “bomba hir” ,ahogyan a romanok szoktak becezgetni az ilyen hireket. A tegnap, a Fox News ,amerikai hircsatornan ,Rudolf Giuliani ,olyan dolgokrol beszelt, hogy Joe Biden-nek az Ukrajnai korrupcios ugyei eltorpulnek, azon korrupcios ugyek mellett ,amit ez utobbi Romaniaban tett, a romaniat vezeto maffiakormannyal ! Azt mondta, hogy errol az ugyrol hamarosan tajekoztatni fogja a Fox News nezoit, es a vilag kozvelemenyet, reszlelesen . Es ugyanitt jegyeznem meg, hogy Donalt Trump-rol megjelent egy horrorfilm, melynek cime President Evil. A film arrol szol, hogy egy pszihopata gyilkos, a Donalt Trump kepmasarol keszitett maszkban, gyilkolassza Amerika szerte a muszlimokat, mexikoiakat es egyeb bevandorlokat. Utalas Donalt Trump migransfobiajara. Nekem a legjobban tetszik a film plakatja (ez kegyetlen !). Ezt az IMDB oldalan barki megtekintheti. A film is megtalalhato bizonyos torenteken, egyelore meg csak angol nyelven. Aki megtalalja, annak jo szorakozast a filmhez !