Felhívás!

Sally hamarosan partot ér

Sally hamarosan partot ér Külföld

Rendkívüli állapotot hirdetett az amerikai elnök Alabamában, illetve Louisiana és Mississippi egyes megyéiben a Mexikói-öböl felé tartó Sally hurrikán miatt.

A meteorológusok szerint az öt fokozatú skálán még csak kettesnek számító vihar akár ötösre is erősödhet, mire partot ér. Ugyanoda várják helyi idő szerint kedden éjjel vagy szerdán hajnalban, ahol 2005-ben a pusztító Katrina hurrikán is elérte a szárazföldet: a Mississippi államban fekvő Biloxinál.

Sally jelenleg 2-es erősségű hurrikán, de az amerikai meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint gyorsan erősödik, akár 5-ös erősségű is lehet. Kedden reggel óránkénti 155 kilométeres széllökésekkel, lassan közeledett az amerikai partokhoz. A floridai Miamiban lévő hurrikánközpont szerint Sally veszélyes vihar, amely történelmi méretű áradásokat okozhat.

Louisianában, Mississippiben és Alabamában hétfőn estétől már megkezdték az alacsonyan fekvő települések kiürítését. Az Alabama partjai közelében fekvő Dauphin-szigeten az emelkedő tengervízszint következtében több gépkocsit elnyelt a Mexikói-öböl vize. John Bel Edwards, Louisiana kormányzója külön védelmi intézkedéseket rendelt el New Orleans városában, a partvidéki településeken lévő kaszinókat pedig lezáratta. Ron DeSantis, Florida kormányzója az állam nyugati megyéiben rendelt el rendkívüli állapotot.

(hír24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.