Felhívás!

Röviden

Bibarcfalvi karambol

Hétfőn, szeptember 14-én, a háromszéki 122-es megyei úton, Nagybacon irányából Barót felé haladt személyautóval egy 34 éves hölgy. Bibarcfalva területére érve túlságosan „rövidre fogta” a követőtávolságot, és belerohant egy előtte lévő személyautóba, amelynek vezetője hirtelen fékezett, mert elsőbbséget adott egy másik járműnek. Az ütközés következtében könnyebb sérüléseket szenvedett egy 6 éves kislány, aki a 34 éves hölgy által vezetett autó hátulsó ülésén ült, és a biztonsági öve nem volt becsatolva. A kislányt orvoshoz vitték ápolás végett, de nem kellett kórházba utalni. Egyik autóvezető sem volt szeszes italok hatása alatt. A rendőrség gondatlanságból okozott testi sértés címén folytat vizsgálatot az ügyben. (bl) 

Lebukott a tiltott szerekkel

A Brassó megyei és háromszéki bűnüldöző szervek közös nyomozómunkájának köszönhetően Brassóban sikerült tetten érni egy 25 éves férfit, aki olyan készítményeket árusított, amelyekről feltételezhető, hogy tudatmódosító hatásúak. A nyomozók értesülései szerint a készítmények árusítása Kovászna megyében is tervben volt. A fiatalembernél házkutatást tartottak, és csaknem 50 grammnyi olyan készítményt találtak, amelyről feltételezhető, hogy az említett drogcsoportba tartozó tudatmódosító szer. A férfit 24 órára őrizetbe vették, és kérték a 30 napos előzetes letartóztatását, hogy az esetleges bizonyítékokat ne tudja időközben eltüntetni. A bűnüldöző szervek elvégeztetik a kellő laboratóriumi vizsgálatokat, hogy kiderüljön, milyen készítményekről van szó. (bl) 

Motoros angyalok

Szeptember 12-én, azaz múlt hétvégén, háromszéki és temesvári motorosok örvendeztették meg a Szent Ferenc Alapítvány dévai gyermekotthonában élőket egy-két kör motorozással. Kovászna megyéből 11 motor indult, Déván pedig nyolc temesvári motoros várta őket, akiket ismeretlenül is mozgósított a felhívásuk. Böjte Csaba atya pedig igencsak örvendett annak a 20 ezer lejes adománynak, amelyet barátoktól, ismerősöktől, szponzoroktól gyűjtöttek a szervezők, hiszen, mint a ferences testvér munkatársai elmondták, idén már hozzá kellett nyúlni a tartalékhoz is a családi otthonok fenntartása végett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.