Felhívás!

Rekordszámú új koronavírus-fertőzött

Rekordszámú új koronavírus-fertőzött Külföld

Világszerte rekordot dönt az új koronavírus-fertőzések száma. Európában több ország is szigorít a járványügyi korlátozásokon.

Egyre több tartományban újra kötelező a maszkviselés Franciaországban, mert gyorsuló ütemben növekszik az igazolt új koronavírus-fertőzések száma, két napja már a háromezret is meghaladja. Marseille-ben a rohamrendőrséget vezényelték ki, hogy kikényszerítsék a járványügyi szabályok betartását.

A spanyol fővárosban, Madridban a járványtól leginkább érintett negyedekben tömegesen és véletlenszerűen tesztelik a lakosságot, így próbálják kiszűrni a tünetmentes vírushordozókat.

Hosszú sorok alakultak ki a római egészségügyi intézményekben, miután megkezdődött a Spanyolországból, Görögországból Máltáról és Horvátországból hazatérők tesztelése.

Az olasz kormány bezáratta a diszkókat, és este hat és reggel hat között csak maszkban lehet gyülekezni.

Az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy egy nap alatt rekordszámú, 294 000 új koronavírus-fertőzést regisztráltak.

A már bejegyzett orosz Szputnyik V vakcina fejlesztői ígéretet tettek a teszteredményeik közzétételére. Egy másik orosz oltóanyag, az EpicVac Corona klinikai tesztjének második köre is elkezdődött, 86 önkéntessel.

Kína bejegyezte az első koronavírus elleni oltóanyag-szabadalmat. A CanSino nevű oltásfejlesztő cég klinikai tesztelési fázisban lévő és biztató eredményeket mutató vakcinája ezzel még nem kapta meg az engedélyt, hogy széles körben alkalmazzák, csak szellemi termékként részesül védelemben.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.