Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt és fél méteres óriáskígyót találtak Floridában

Öt és fél méteres óriáskígyót találtak Floridában Külföld

Egy 5 és fél méter hosszú, 97,5 kilós burmai óriáspitont találtak Floridában. Egy ilyen nagy példány még ebből a fajtából is ritkaságszámba megy, az amerikai államban még biztosan nem találtak ekkora burmai pitont. A nőstény kígyót decemberben fogták be, és később elaltatták, az erdőből három embernek kellett kivinnie. 

Hirdetés
Hirdetés

Az óriáskígyót a közelmúltban boncolták fel, akkor derült ki, hogy összesen 122 tojása volt az állatnak, de ezek még nem voltak megtermékenyítve. Ilyen sok tojást eddig még egy nőstényben sem találtak.

A boncolás alatt a kutatók azt is meg tudták állapítani, hogy az óriáskígyó utoljára egy felnőtt fehérfarkú szarvast fogyasztott el.

A kutatók több mérést is végeztek a kígyón, és megállapították, hogy az állat legszélesebb testrésze közel 65 centiméteres volt.

A piton az egész állatot felfalta, ráadásul ez az állat az invazív fajok közé tartozik, ami azzal fenyeget, hogy felborítja a térség ökoszisztémáját. Az elfogyasztott fehérfarkú szarvas például a veszélyeztetett fajnak számító floridai párducok egyik fő tápláléka, és a szakértők attól tartanak, hogy az elszaporodó kígyók veszélybe sodorhatnak más állatfajokat. 

Azt viszont még a szakértők sem tudják, hogy hány élhet ezekből az állatokból Floridában: a becslések szerint a számuk bárhol lehet 30 ezer és 300 ezer közt.

(Index.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük