Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összetört egy üvegpadlós híd Kínában, az életéért küzdött egy ottrekedt turista

Összetört egy üvegpadlós híd Kínában, az életéért küzdött egy ottrekedt turista Külföld

Majdnem tragédia történt egy kínai kirándulóparkban, amely a Kína északkeleti részén lévő Lungcsing városa mellett, a Pijen-hegységben található. A 150 km/h-ás sebességet elérő széllökések ugyanis megrongálták az ott kiépített üvegpadlós hidat, így több elem kiesett belőle. A híd közepén azonban ottrekedt egy turista, aki a 100 méteres magasságban az életéért küzdött.

Hirdetés
Hirdetés

A tűzoltók, rendőrök és a személyzet segítségével a férfit végül sikerült biztonságban lehozni. Kórházba vitték, ahol pszichológusi segítséget kapott a sokk után.

A Pijen-hegységben lévő kirándulóközpontot a baleset miatt lezárták. A helyi kormányzat az ügyben vizsgálatot indított, és az összes turistalátványosságnál biztonsági ellenőrzést tartanak.

Az alábbi videó a szóban forgó hídon készült a baleset előtt, amelyből látszik, milyen magasan van a szerkezet.

Az incidens komoly aggodalmat okozott az üvegpadlós hidak biztonságát illetően, amelyekből egyre többet építenek Kínában – írja a XinhuaNet. A Kínai Geológiai Múzeum magazinja szerint csak 2016 végéig legalább 60-at építettek belőlük az ország hegyes vidékein.

A még drámaibb hatás kedvéért sokukra ráadásul olyan hang- és videóeffekteket is felszereltek, amelyek azt utánozzák, hogy az üvegpadló megreped a turisták lába alatt.

(Origo)
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük