Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Okostelefonon írhatnak dolgozatot nemsokára a magyar diákok

Okostelefonon írhatnak dolgozatot nemsokára a magyar diákok Külföld

Hamarosan az összes osztályteremben vezeték nélküli internet lesz és okostelefonon is írhatnak dolgozatot a diákok. 

Hirdetés
Hirdetés

Az ország 3500 általános és középiskolájának valamennyi tantermébe vezeték nélküli internetet kötnek be, a fejlesztés révén lehetővé válik, hogy a diákok az internetről töltsék le az órán a tananyagot, a dolgozatot, akár a saját okostelefonjukon is, mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

Solymár Károly a lap csütörtöki számában megjelent interjúban elmondta: ötezer iskolában az internet is gyorsabb lesz. Két országos beruházássorozat is zajlik, az egyik fejlesztésben azt tűzték ki célul, hogy szupergyors internetet használhassanak a diákok; a kisebb iskolákban másodpercenként száz megabites sebességet garantálnak, a nagyobbakban pedig egy gigabitest. A második fejlesztést azért indították el, hogy minden osztályteremben legyen vezeték nélküli internetelérési lehetőség.

Ezzel a programmal igen jól haladnak, Budapesten és Pest megyében az iskolák harminc százalékában fejezte be a munkát a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a legtöbb vidéki iskolában pedig már működik az osztálytermekben a wifi.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 11., 8:08
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Hagyjátok a hülyeséget! Haladni is kell a korral, de egészségügyi hátrány származik mindkét fél számára a kütyük használata miatt! Pl sugárzás, a kijelzők, monitorok szemre gyakorolt negatív hatása!