Felhívás!

Nő az elégedetlenség az orvosok körében

Nő az elégedetlenség az orvosok körében Külföld

Első alkalommal hirdettek országos sztrájkot az orvosok Spanyolországban az elmúlt 25 évben. A spanyol orvosok jobb munkakörülményeket, nagyobb elismertséget szeretnének kivívni miközben a koronavírus-járvány második hullámával harcolnak.

– Természetesen igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, de folyton többet várnak el tőlünk mindenfajta kompenzáció nélkül. Nem az anyagiakra gondolok, hanem stabilitásra, szakmai elismerésre. Az ezek hiánya miatti elégedetlenség egyre nagyobb lesz – mondta Nadia Garcia gyerekorvos. A közelmúltban hasonló tüntetés volt Franciaországban és más európai országokban is. A genfi székhelyű „Ápolók Nemzetközi Tanácsa” (ICN) igazgatója arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészségügyi dolgozók az életüket kockáztatják a járvány elleni küzdelemben.

– Látjuk az emelkedő fertőzöttségi adatokat, nem kivételek ez alól az egészségügyi dolgozók sem. Becslésünk szerint a világon több mint öt és fél millióan fertőződtek már meg közülük, és sokan sajnos meg is haltak – figyelmeztet Howard Catton.

További probléma a munkaerőhiány. A genfi egyetemi kórház (HUG) – csakúgy, mint jó néhány más egészségügyi intézmény Európában – híján van képzett szakembernek. A kórház ezért korábbi alkalmazottakat reaktiváló programot indított.

– Reméljük, hogy közel 200-an visszatérnek ebben a krízishelyzetben, hogy elláthassuk a betegeket. Nem csak a koronavírus-fertőzötteket, hisz minden élet egyformán értékes – mondta Bertrand Levrat ügyvezető igazgató.

Ismét kritikus a helyzet Olaszországban is. A lombardiai sürgősségi osztályok vezetője a tízmilliós tartomány azonnali lezárását sürgette a kórházak telítettsége miatt.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 28., 20:47
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Csak azt nem ertem hogy amikor a doktor urak feleskusznek arra hogy barmi aron eleteket akkarnak menteni akkor most mirol is beszelunk, van egy kis plusz melo es mar rogton sztrajkal fenyegetozunk??? Bezzeg amikor nem volt ugynevezett pandemia minden doki csak a zsebet nyitotta, melo semmi csak dolt a le, most amikor egy kicsi oda kell rakni a csontokat mar egybol nagy a felhaborodas !!!