Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ZENE

Elmarad a brassói Szimfonikus Zenekar október 30-i sepsiszentgyörgyi hangversenye. A hangversenyt akkor rendezik meg, amikor a járványügyi helyzet azt lehetővé teszi.

TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ

A Magyar Innovációs Szövetség új pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanévre magyar diákoknak, tanároknak, beleértve a határon túliakat is. Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhatnak középiskolás fiatalok műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka terveivel. A kidolgozandó feladat legtöbb kétoldalas tervét a www.innovacio.hu/nevezes oldalra kell feltölteni november 25-én 15 óráig.

KÖNYVKÖLCSÖNZÉS

A járványügyi korlátozások miatt a Bod Péter Megyei Könyvtár november 3-ig zárva tart, könyvkölcsönzés kizárólag előzetes egyeztetés alapján lehetséges. Telefonos vagy e-mailes bejelentkezés után a könyvtár munkatársai a kiadványt előkészítik, majd a megbeszélt időpontban a kertben adják át az olvasónak. Tel.: 0267 312 133. E-mail: kolcsonzo@kmkt.ro. Katalógus: online.kmkt.ro.

KIÁLLÍTÁS

* A ferences szerzetes munkásságát bemutató Joannes Kájoni 390 – szabadtéri vándorkiállítás november 5-ig tekinthető meg Sepsiszentgyörgy főterén.

* A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállításai a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban november 6-ig keddtől péntekig 10–17, szombaton 10–18 óra között látogathatók, a tárlatok online a grafikaiszemle.ro oldalon érhetőek el.

* A Bodosi Dániel baróti festőművész munkáiból rendezett kiállítás a járványügyi megszorítások miatt munkanapokon 9–15 óráig tekinthető meg egyénileg vagy legtöbb ötszemélyes csoportokban Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük