Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nincs több túlélő

Nincs több túlélő Külföld

Az elmúlt hetekben megnőtt az új-zélandi Whakaari tűzhányó aktivitása, figyelmeztetést is kiadtak miatta. Sokan azt kérdezik egy nappal a legalább öt ember halálát okozó vulkánkitörés után, hogy miért engedtek bárkit a szigetre.

Hirdetés
Hirdetés

Az áldozatok és eltűntek között vannak olyan turisták, akik épp a kráterben sétáltak a kitörés előtti percekben, illetve akiknek helikopterét beterítette a kilövellt hamu. Nyolc embert továbbra sem találnak.

„Az eltűntek és sérültek között voltak új-zélandi kirándulók, turisták Ausztráliából, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Kínából és Malajziából. Jelen pillanatban ennyit tudunk.” – mondta Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő.

A túlélők egy része súlyos égési sérüléseket szenvedett, sérüléseiket az ország különböző kórházaiban látják el. Sokan közülük életveszélyes állapotban vannak.

A miniszterelnök elismerését fejezte ki a mentésben résztvevőnek, akik a további kitörésveszély ellenére vállalták a felderítést és a mentést. Néhányukkal meg is ölelték egymást. A kutatás során nem találtak túlélőkre utaló jeleket.

A szigetre érkezők között voltak tapasztalatlan turisták is, akik a 16 emeletes Ovation of the Seas nevű óceánjáró fedélzetén érkeztek. A hajó melletti kikötőben zászlókat, virágokat helyeztek el a gyászolók.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük