Felhívás!

Nem vagyunk túl nyitottak

Az Ipsos közvélemény-kutatási intézet nemzetközi felmérést végzett a koronavírussal, illetve Covid19-betegséggel szembeni (készülő) védőoltások lakossági fogadtatásáról.

A legnyitottabbak az emberek Kínában, ahol a megkérdezettek 97 százaléka beoltatná magát. További magas értékek: Brazília 88 százalék, Ausztrália 88, India 87, utóbbi meglepő hiszen a népes szövetségi állam lakosságának jelentős része a hagyományos életmód híve. A védőoltásokkal szembeni ellenkezésnek, a koronavírus elleni vakcina elutasításának legmagasabb lakossági részarányát – 46 százalékot – Oroszországban jegyezték, míg Erdélyben és Romániában 43 százalékos a „védőoltással szembeni védekezést” hangoztatók aránya.

Magyarországon és Lengyelországban a válaszadók 56–56 százaléka várja a védőoltást, tehát 44–44 százalékos az ódzkodók aránya. A felmérést a világ 28 államában végezték, a koronavírussal szembeni védőoltást váró, helyeslő, elfogadó lakosság átlaga 74 százalék. A hírforrások megjegyzik, jelenleg világszerte több mint 100 olyan laboratóriumot tartanak számon, ahol a koronavírussal szembeni védőoltás elkészítésén kísérleteznek, némelyik helyszínről már felröppentek derűlátást keltő hírek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.