Hirdetés
Hirdetés

Nagy bajban vannak a velencei gondolakészítők

Nagy bajban vannak a velencei gondolakészítők Külföld

A Velencét sújtó áradások a helyi iparosoknak is óriási kárt okoznak: a gondolakészítők is nagy bajban vannak. 

Hirdetés
Hirdetés

A lagúnák elmaradhatatlan csónakjait több generációra visszamenőleg dinasztiák gyártják. Földszinti műhelyeiket azonban elárasztotta a víz – volt, ahol fél méter magasan állt.

“A kézművesek, mint amilyenek mi is vagyunk, mind a földszinten lévő gyártóhelységben dolgoznak. Az áradás óriási csapás. Meg kell őrizni az erőnket, a hitet, és tovább kell lépnünk. Őszintén remélem, hogy kapunk anyagi támogatást, mert nélkülünk, az általunk életben tartott tradíciók nélkül Velence nem lenne az, amit évszázadok óta jelent az olaszoknak és a világnak” – mondta Elena Nena Tramontin, egy 135 éve működő családi vállalkozás tulajdonosa.

Amellett, hogy a fa alapanyagok eláztak, a gépek egy része is eltört, vagy a tönkretette őket a víz. Velence november 12. óta küzd a rendkívüli árhullámmal, amely aznap elérte a 187 centiméteres magasságot. A lagúnák városában fél évszázada nem volt ilyen mértékű tengerszint-emelkedés.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 21., 14:03
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Kimondhatatlanul fontos volt ez a hír számunkra. Ha ezt nem közlik lehet sosem gondoltam volna az olasz gondolasokra, mert itthon is van éppen elég olyan terület, ahol elkél a segítség. … lehet h témahiányban szenved a Hirmondó