Felhívás!

Milliókat nyert a Fortnite videójátékkal egy 15 éves brit fiú

Milliókat nyert a Fortnite videójátékkal egy 15 éves brit fiú Külföld

Harmincmillió dolláros nyereményalappal először rendezték meg a Fortnite Világkupát New Yorkban a hétvégén. A győztes 3 millió dollárral gazdagodott.

A világ egyik legnépszerűbb online videójátéka a Fortnite, amelyet világszerte több mint 250 millióan játszanak. A játékot kifejlesztő Epic tavasszal hirdette meg, hogy Világkupát indít, és online selejtezőkön választják ki a legügyesebb játékosokat. Több mint 40 millió felhasználó közül kerültek ki az előselejtező játékosai, majd a legjobb 200.

A hétvégi döntőbe jutó 100 egyéni és 50 páros fejenként 50 ezer dollárral gazdagodott. A győztes pedig 3 millió dollárral, közel 1 milliárd forinttal sétálhat haza.

A párosok versenyében második helyezett essexi Jaden Ashman sem panaszkodhat. A 15 éves brit fiú 21 éves holland társával 1,25 millió dollárral lett gazdagabb – számolt be a The Guardian.

A BBC-nek nyilatkozó édesanya elmondta, hogy szinte rémálomszerű vitái voltak fiával online játékszenvedélye miatt. Mint minden szülő, ő is azt szerette volna, ha a játék helyett az iskolára összpontosít a fia. A viták odáig vezettek, hogy egyszer kidobta az Xbox konzolt.

Két éve kezdett komolyabban játszani, és napi 8 órát tölt a számítógép előtt – számolt be az amerikai sajtónak Jaden Ashman sikerének titkáról.

Arról nem nyilatkozott, hogy mihez kezd a nyereménnyel, de örült, hogy bebizonyíthatta édesanyjának, nem volt hiábavaló a sok játék.

(hirado.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.