Felhívás!

Meghaladta az egymilliót a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Meghaladta az egymilliót a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte Külföld

Meghaladta az egymilliót az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma világszerte csütörtök este a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint. A halottak száma 51 485, és 208 949-en gyógyultak meg.

A legmagasabb a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban (236 339), ezt követi Olaszország (115 242), Spanyolország (110 238), Németország (84 600) és Kína (82 432).

A járványnak Olaszországban van a legtöbb halálos áldozata (13 915), de számuk csütörtökön Spanyolországban is átlépte át a tízezret. Az Egyesült Államokban eddig 5648 halálesetet regisztráltak.

Az Egészségügyi Világszervezet március 11-én nyilvánította világjárványnak a kínai Vuhanból globálisan szétterjedt kórt.

A SARS-CoV-2 nevű vírus a világ legtöbb államában megjelent, számos ország szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be a terjedés lelassítására. Ugyanakkor továbbra is gondot jelent globálisan a tesztek elvégzése, ezért a fertőzöttek valós száma jóval magasabb is lehet.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 4., 12:42
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nyilván az adatokat nem a sajtó találja ki. De mégis vajon a lakosság körében elhatalmasodó pánik és félelem kapcsolatban van-e a sajtóban megjelenő ijesztő cikkekkel? Csak úgy kérdezem. Mert a lakosok sem a holdról informálódnak.

    Több hitet, több reményt a bajban!