Felhívás!

Már nincs az intenzív osztályon a brit miniszterelnök

Már nincs az intenzív osztályon a brit miniszterelnök Külföld

Már nincs az intenzív osztályon Boris Johnson brit miniszterelnök – közölte csütörtök este a Downing Street.

A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnsont a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályról egy normál kórterembe vitték át.

A szóvivő megfogalmazása szerint a kormányfőt továbbra is szoros orvosi megfigyelés alatt tartják lábadozásának jelenlegi korai szakaszában. A Downing Street illetékese közölte, hogy Boris Johnson rendkívül jó hangulatban van.

Az 55 éves Johnsont vasárnap este vitték be a St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid–19 járványt okozó SARS–CoV-2 nevű vírussal, és betegségének egyes tünetei tíz nap elkülönítés után sem múltak.

A Downing Street hétfőn késő este jelentette be, hogy Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

Az intenzív kezelés kezdete óta elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorul semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nincs tüdőgyulladása.

A Downing Street szerda esti tájékoztatóján hangzott el először, hogy a miniszterelnök állapota javulásnak indult, az addigi tájékoztatások stabil állapotról szóltak.

Johnson szóvivőjének csütörtöki első nyilatkozata úgy hangzott, hogy a javulás azóta is folyamatos, a miniszterelnöki hivatal nem sokkal később tudatta, hogy a kormányfő már nem szorul intenzív kezelésre.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.