Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legalább 13 embert meglőttek egy New York-i metróállomáson

Legalább 13 embert meglőttek egy New York-i metróállomáson Külföld

Huszonhárom ember sérült meg abban a lövöldözésben, amely a reggeli csúcsforgalomban történt egy New York-i metróállomáson, a nagyváros Brooklyn városrészében. Az elkövetőt egyelőre nem tudták kézre keríteni a hatóságok. Az ismeretlen támadó helyi idő szerint 08:30-kor füstbombát robbantott és tüzet nyitott a brooklyni 36. utcai állomáson.

Hirdetés
Hirdetés

A helyszínről készült felvételeken véres sebekkel feküdtek utasok a füsttel teli állomáson – tudósít a BBC.

A hatóságok igyekeztek szemtanúktól informálódni a fegyveresről, aki elmenekült a helyszínről. Az elkövető még mindig szökésben van – fűzi hozzá a brit közmédium.

Keechant Sewell New York-i rendőrfőnök kijelentette, hogy az esetet egyelőre nem terrorcselekményként vizsgálják.

„Egy személy gázálarcot öltött magára, majd tüzet nyitott, több embert eltalálva a metróban és a peronon”, foglalta össze Sewell a történteket. A BBC úgy tudja, a férfi füstbombát is robbantott, míg a New York Times szerint kinyitott egy palackot, amely füsttel töltötte meg a metrókocsit, és ezután kezdett el lövöldözni.

A támadó ezután elmenekült. Sewell asszony szerint az elkövető egy zöld, az építőiparban használatos munkásmellényt és szürke melegítőfelsőt viselt.

A sérültek közül tíz személyt kezelnek lőtt sebekkel, míg mások füstmérgezést szenvedtek, vagy a kezdeti pánik során sérültek meg. Öt ember állapota kritikus, de stabil. A rendőrség szerint a sérültek egyike sincs életveszélyes állapotban.

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani támadás indítékait, folyik az adatgyűjtés.

Keechant Sewell, a New York-i rendőrség vezetője elmondta, hogy tíz ember sebesült meg a lövöldözésben, további tizenhárman pedig akkor sérültek meg, amikor kiszaladtak a vasútállomásról vagy füstöt lélegeztek be. Öt ember állapota súlyos, de nem életveszélyes. Hozzátette: egyelőre nem ismerik a gyanúsított indítékát, de nyilvánvaló, hogy erőszakos szándékkal szállt fel a szerelvényre.

James Essig nyomozó elmondta, hogy a rendőrség egy bérelt furgon kulcsát találta meg a helyszínen. A hatóságok szerint a járművet Philadelphiában bérelte egy Frank R. James nevű, wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező 62 éves férfi, akit nagy erőkkel keresnek, bár egyelőre nem világos, hogy köze volt-e a bűntényhez.

A sajtóban megjelent beszámolók szerint a fegyveres gázálarcot öltött mielőtt felrobbantotta a füsttartályokat és tüzet nyitott. A rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt. A helyszínen megtalálták a lövöldözéshez használt félautomata lőfegyvert, továbbá lőszereket, egy baltát és egy tartály benzint.

A rendőrség 50 ezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, amely segít eljutni a furgon bérlőjének tartózkodási helyéhez.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. április 13., 11:35
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Bravó, USA! És ezt a fajta világot próbáljátok ránk erőltetni? Nézzetek meg egy filmet a hetvenes évekből és egy mostanit. Gotham City lett egész Amerika. Mert így jó az új világrendnek! Alvilági ország… Se kultúra nincs már ott se civilizáció, csak drogok és bűnözés. Aludj jól, tata ! Te vagy az elnök!

 • User
  Dátum: 2022. április 13., 11:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ez nem terrorcselekmény? Akkor az elkövető borítékolhatóan,, színesbőrű. Mert Amerikában csak a fehérek cselekedete terrorcselekmény! Ennek csak nem volt gyerekszobája és
  ,, idegállapotban” volt!