Hirdetés
Hirdetés

A győzelem felvidít

A győzelem felvidít Kovászna megye

A magyar állampolgárságú külhoniak szavazására buzdító kampány hozta az elvárt eredményt, ami viszont nem működött az ellenzéknek, az a diverzió volt – vonta le a következtetéseket Tamás Sándor megyetanácselnök és Antal Árpád polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyre tegnap került sor a megyeszékhelyi RMDSZ-székházban.

A magyar országgyűlési választásokat megelőzően úgy becsülték meg, hogy 18–20%-kal magasabb lesz a székelyföldi szavazók aránya, mint az előző választáson, és ez így is lett – nyugtázta elégedetten Tamás Sándor, ugyanakkor köszönetet mondott Bodor Lászlónak, a területi szervezet ügyvezető elnökének, az általa felépített jól működő hálózatnak, illetve minden önkéntesnek, aki a falvakon, más városokban dolgozott. Ők több mint 120-an voltak. Végül is ennek köszönhető, hogy egy mandátumot a székelyföldiek tettek a Fidesz-KDNP történelmi győzelméhez. Az utóbbi jelző azért indokolt, mert négyszer egymást követően kétharmados győzelmet még nem mutatott fel egy párt sem. Ehhez az kellett, hogy higgyenek benne, és nyilván az alapos szervezőmunka is elengedhetetlen volt.

Hirdetés
Hirdetés

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester kitért azokra a vádakra, amelyekkel az erdélyi politikusokat illették a román és hellyel-közzel a magyar médiában is, és amelyek szerint „diktatórikus módon gyűjtenek szavazatokat, és az erdélyi közösséget tálcán kínálják fel a magyar politikának.”
– Erdély a szabadság földje, mindenki dönthetett a kettős állampolgárságáról, a választásokon való regisztrációról, arról, hogy szavaz-e vagy sem, és ha igen, mire – cáfolta Antal a vádakat. – Ennél több döntési szabadságot nem lehet biztosítani – mondta. – Kikérem magamnak, ne bélyegezzen meg minket senki. (…) Nem a mi szavazatainkkal lett kétharmad, anélkül is annyi lett volna, nem vádolhat senki a magyar alkotmányos rend befolyásolásával.

A külhoni szavazóknak köszönhetően végül is két mandátuma lett a Fidesznek, anélkül csak 46 lett volna.
A polgármester kitért a jeddi illegális szemétdombon talált, félig elégetett szavazólapok esetére is, melyet egyértelműen diverziónak minősített, szerinte a baloldal így akarta kompromittálni a határon túli levélszavazás intézményét, mozgósítani a híveit. Miután azonban kiderült, hogy az erre vonatkozó hírt már februárban elkezdte írni az egyik magyarországi hírportál (a kormánykritikus Telex), a magyar ellenzéki újságírók is megkérdőjelezték, hogy választási csalás bizonyítékát képezik-e a csak éppen annyira elégetett levélszavazatok, hogy látsszon még, kire voksoltak, elhallgattak a diverziókeltők.
Az elöljárók szóbahozták, idén is nagyszámú, mintegy 50 ezer, arányában 15%-nyi levélszavazat bizonyult hibásnak, érvénytelennek, ezért a – már a négy év múlva esedékes – választási kampány célja ezután az lesz, hogy csökkentsék ezek számát.

Végül Bodor László kampányfőnök is áttekintette az elmúlt időszakot. Cs. Gyimesi Évát idézte, aki szerint „szervezetlen szervezetben nem mozog a mozgalom”, ezért az volt a cél, hogy olyan mozgalmat szervezzen a szervezet mögé, amely hozza az eredményeket. Végül is lefedték a megyét, és a csapat teljes odaadással dolgozott, ennek köszönhető a szavazókedv jelentős növekedése

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 13., 11:25
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Uraim! Tegyenek úgy mint Orbán Viktor és a nép önmagát fogja buzdítani a szavazásra! Igen, szavaztam, de h önöket bűntessem nem az ude.erének adtam oda a borítékokat!!! 90 óta szinte semmi jó nem történt az udemeré segítségével!!! A környéken sok munkahely megszünt, az iskolák alulfinanszírozottak, a co vid😁 végett lett net és pár laptop az iskoláknak! A kórházak, jaj….van olyan osztály ahol a belső úgy néz ki mint a náci koncentrációs táborok amit a filmekben láttunk!😢 Az utak?! Kézd és környéke dúrvább mint a háborús övezetekben!!!