Felhívás!

Koronavírus: a brit nagykövethelyettes a koronavírus egyik áldozata Magyarországon

Koronavírus: a brit nagykövethelyettes a koronavírus egyik áldozata Magyarországon Külföld

Steven Dick budapesti brit nagykövethelyettes az egyik áldozata a koronavírus járványnak Magyarországon. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el az országban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg.

Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, de dolgozott Szíriában is. 

A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsay-t: “A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is”.  Szülei azt írták, hogy fiuk egy nagyon kedves, vicces és nagylelkű ember volt, aki örömét lelte a munkájában. Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak. 

Megemlékezett róla a Guardian közép-európai tudósítója, Shaun Walker is, aki azt írta Twitterén, hogy a múlt héten beszélt Steven Dickkel, aki elmondta neki, hogy ugyan elkapta a koronavírust, de jól van. “Egyévnyi intenzív nyelvtanulás után remekül beszélt magyarul, és nagyon örült neki, hogy Budapesten dolgozhat. Érdeklődő és segítőkész ember volt” – olvasható a posztjában. 

(Index)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.