Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kifutópályára tévedt teknős okozott késést a tokiói repülőtéren

Kifutópályára tévedt teknős okozott késést a tokiói repülőtéren Külföld

Japán második legforgalmasabb repülőterének kifutópályán egy arra tévedt teknős öt repülőgép felszállását késleltette. A repülőtér dolgozói időnként eltávolítanak a pályára tévedt kóbor macskákat és mosómedvéket, de az arra járó teknős még őket is meglepte.

Hirdetés
Hirdetés

Az alig több, mint 2 kg súlyú teknőst péntek reggel látták a Tokió melletti Narita nemzetközi repülőtéren lassan sétálgatni a kifutópályán, pont több gép felszállása előtt, ami arra késztette az egyik pilótát, hogy kapcsolatba lépjen a légiforgalmi irányítással és jelentse a problémát. 

A személyzet egy hálóval befogta az állatot, és ellenőrizte a 4000 méteres kifutópályát, a teknős esetleges társai után kutatva, ami öt járat 15 perces késését okozta.

Ezek között volt az All-Nippon Airways Airbus A380-as repülőgépe is, amelynek törzsét tengeri teknősök világoskék és sötétkék képei díszítik, ez a díszítés tavaly júliusban debütált, hogy megünnepeljék a légitársaság Hawaiira közlekedő járatát, ahol az állatokat szentnek tekintik. A teknősök a helyi hiedelmek szerint szerencsét hoznak. 

Az elkóborolt állat valószínűleg a repülőtérhez közeli egyik kisebb tóból származhatott, amely a kifutópályától mintegy 100 méterre található. A „vészhelyzet” elhárítása után az összes repülő sikeresen elhagyta Tokió városát.

(Origo)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük