Felhívás!

Készül a Covid-19 bélyeg!

Készül a Covid-19 bélyeg! Külföld

Nagy-Britanniában a kormány és a parlament asztalára került egy olyan törvénytervezet, amely elfogadása esetén lehetőséget kínálhat majd arra, hogy az utazni vágyó polgárok útlevélbe ragasztható bélyeggel, avagy matricával igazolják, ők megkapták a Covid-19 elleni védőoltást, nem fertőződhetnek és nem fertőznek. A tervezetet a londoni kormány szállítási ügyosztálya kedvezően fogadta, és valószínűleg megszavazását, alkalmazását fogja kérni. Hasonlóképpen viszonyultak a hírhez a főbb légitársaságok, lévén, hogy az elsők között érdekeltek a “bélyeges útlevél” bevezetésében.

Az egyik brit politikus meglepő módon érvelt, elmondta, hogy például a kutyák belföldi vagy nemzetközi repülős utaztatására már régóta létezik az egészségügyi rendszabály, ami feltételként előírja az orvosi vizsgálati igazolványt és a beoltási tanúsítványt. A politikus szerint a modell könnyen alkalmazható az ember és Covid-19 vonatkozásában.

A törvénytervezet kedvező fogadtatásainak sorát erősítik a szállodák és vendéglők szakmai szövetségeinek képviselői is, akik a forgalmuk pezsdülését látják a módszer bevezetésében. A sajtóelemzések némelyike azt emeli ki elsősorban, hogy a Covid-19 elleni védőoltás igazolása szabaddá teszi az embereket, utazhatnak, és számos járványvédelmi korlátozás alól mentesülnek. Igaz, akad olyan vélemény is, miszerint a tervezet nem egyéb, mint a védőoltások majdani bevezetésének bemelegítő reklámja, a hatóságok így próbálják jó idejében arra ösztökélni a lakosságot, hogy fogadják el a vakcinát.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.