Felhívás!

Kakasa ölt meg egy idős nőt Ausztráliában

Kakasa ölt meg egy idős nőt Ausztráliában Külföld

Legyenek óvatosak a háziállatokkal – erre figyelmeztette egy szakember a lakosságot Ausztráliában, miután egy kakasa megölt egy idős nőt.

A nő a tojásokat szedte össze hátsó kertjében a baromfiudvarból, amikor rátámadt az agresszív kakas. A szárnyas a csőrével éppen egy vénáját találta el, és a vérzés olyan erős volt, hogy nem lehetett elállítani – számolt be róla a helyi média.

Roger Byard, az Adelaide-i Egyetem orvosprofesszora, aki tanulmányozta az esetet, az alkalmat megragadva figyelmeztette a lakosságot, hogy vigyázzon a háziállatokkal.

Korábban egy másik idős ausztrál nő halálát a macskája okozta, mert úgy megkarmolta a lábát, hogy elvérzett.

Byard hangsúlyozta, hogy az ilyen típusú, elvérzésből fakadó halálozásokat nem csak a háziállatok támadása okozhatja, végeztek olyan kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy idős emberek a saját házukban is gyakran megütik magukat és a trauma vagy a vénás sérülések következtében elvéreznek.

A szakértő hozzátette: számos olyan eset fordul elő, amikor az állatok okoznak halált.

„Nem is gondolnánk, de a macskák például elég kockázatosak az idősek számára. Ugyanis szeretnek nekidörgölőzni az ember bokájának és lábának vagy leülni az ember mögött, ami sokszor ahhoz vezet, hogy az idősek megbotlanak és megsérülnek” – magyarázta Byard.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.