Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Júliusban indulhatnak újra a nyaralások Európában

Júliusban indulhatnak újra a nyaralások Európában Külföld

Fritz Joussen, a TUI, Európa legnagyobb utazásszervezőjének ügyvezető igazgatója szerint a turizmus legkésőbb 2022-ben tér vissza a koronavírus-járvány előtti szintre. Hozzátette, az európai utazások júliusban indulhatnak újra – írja az Agerpres, a Reutersre hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

Az AFP hírügynökség szerint az Európai Bizottság szerdán készül előterjeszteni a nyári turisztikai szezon megmentésére irányuló ajánlásokat, ösztönözve a tagállamokat, hogy nyissák meg újra a belső határokat.

Az AFP szerint Brüsszel úgy gondolja, hogy ha az országok hasonló járványügyi helyzetben vannak, és ugyanazokat a megelőző intézkedéseket fogadták el, akkor ugyanúgy kell kezelni őket. Például, ha Ausztria úgy dönt, hogy megnyitja határait Németországgal, akkor ugyanígy kell tennie a Cseh Köztársasággal való határokon is, ha utóbbi Németországhoz hasonló helyzetben van. Hasonlóképpen, amikor egy ország megnyitja határait egy másik országgal, akkor ezt meg kell tennie az ország minden lakosa számára, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e az adott állam állampolgárságával vagy sem.

Az EB javasolja a tagországoknak, hogy az egyes országok egészségügyi helyzetének felmérése alapján hozzanak döntéseket, és kommunikáljanak egymással.

A szabad mozgás helyreállítása a schengeni térségen belül alapvető fontosságú az európai idegenforgalom számára, mivel ez az ágazat a bruttó hazai termék 10 százalékát képviseli, és az EU-ban foglalkoztatottak csaknem 12 százalékának biztosít munkahelyet.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük