Felhívás!

Jövőre még többen szorulhatnak humanitárius segítségre

Jövőre még többen szorulhatnak humanitárius segítségre Külföld

Mintegy 235 millió ember szorulhat segítségnyújtásra 2021-ben – az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó irodájának jelentése szerint.

A rászorulók száma idén rendkívüli mértékben megugrott a koronavírus-járvány miatt. A járvány mellett a fegyveres konfliktusok, vagy az ezek miatti lakhely-elhagyások is jelentős tényezők voltak.

Mark Lowcock, az ENSZ Emberi Jogi koordinátora szerint abból a szempontból, hogy milyen sokaknak lehet szükségük humanitárius segítségre, még soha nem voltak ennyire sötétek a kilátások. Az előrejelzések a koronavírus-járvány pusztítását tükrözik.

Főként a járvány az oka annak, hogy a segítségre szorulók száma ismét jelentősen növekedhet.

– 2020 elején úgy kalkuláltunk, hogy közel 170 millió embernek lesz szüksége humanitárius segítségre, 2021-ben pedig 235 millióval számolunk. Ez mintegy 40 százalékos emelkedés, aminek nagyrészt a koronavírus-járvány az oka – mondja Lowcock.

Az ENSZ hétfőn az észak-etiópiai Tigré tartományt fenyegető ivóvízhiányra is figyelmeztetett. A nemzetközi szervezet szóvivője, Stephane Dujarric úgy fogalmazott, a harcok során megrongálódtak a víztisztítók, így a lakosság ivóvízellátása nincs biztosítva.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.