Felhívás!

Jövő héten vitáznak a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezésről

Jövő héten vitáznak a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezésről Külföld

Az Európai Parlament magyar képviselői a jövő héten egységesen állnak majd ki a Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezés mellett. A Fidesz-KDNP, a DK, a Momentum, az MSZP és a Jobbik képviselői egyaránt támogatják az őshonos kisebbségek jogainak európai védelmét. Az ügyről hétfőn tartanak parlamenti vitát, ezután szavaznak majd az EP álláspontjáról.

Az RMDSZ-es Vincze Lóránt EP-képviselőhöz kötődő kezdeményezésről hétfő délután vitáznak majd az Európai Parlament plenáris ülésén. Vincze Lóránt emlékeztetett arra, hogy a Minority SafePack Magyarországon a kezdetektől fogva teljes körű támogatást élvezett, a civilek és az egyházak is felsorakoztak mögötte, így azon kevés témák közé tartozott, amelyek nem szültek politikai vitát és az Országgyűlés is egyhangúlag támogatta.

“Ez az egyetértés most, az EP határozata előtt különösen felértékelődik. Itt nem csak a képviselők szavazataira gondolok, hanem leginkább arra a szerepre, amelyet a magyar képviselők betöltenek és betölthetnek európai pártcsaládjaik meggyőzésében, támogatásának megszerzésében” – írta Vincze Lóránt az Euronewsnak.

Ha az Európai Parlament elfogadja az állásfoglalást, akkor az Európai Bizottság tehet jogi lépéseket az őshonos kisebbségek védelméért.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások