Felhívás!

Ajánló

Megjelent a Székelyföld

A Székelyföld folyóirat decemberi számában verssel jelentkezik Földi Panna, Koloh Gábor, Lövétei Lázár László és Simonfy József; prózát publikál Bene Zoltán, Horváth Júlia Borbála, Nádasi Krisztina, Szakács Réka és Szávai Géza.

A Pályám emlékezete című rovatban Zsidó Ferenc beszélgetése olvasható a 70. éves Szávai Gézával, a Literata Hungarica című rovatban Nagy Attila közöl kisesszéket, Csontos Márta Reményik Sándor publicisztikáját vizsgálja, Borcsa János pedig Panek Zoltán: A földig már lépésben című regényéről közöl elemzést.

Az oral history rovatban Gagyi József beszélgetése olvasható az idős Sztrátya Domokossal, a Kelet Népe című rovatban Iancu Laura: Ha magyar, miért csángó – ha csángó, miért magyar? címmel közöl írást. Kritika Tompa Andrea: Haza című regényéről olvasható Melhardt Gergő és Tapodi Zsuzsa tollából, Biró Mónika Anita Szávai Géza: Antigoné, a kutya című kötetét elemzi, Bajna György pedig Garda Dezső: Az Erdélyi Fejedelemség és Gyergyó című kiadványának második kötetét. A lapszám végén a Székely Könyvtár könyvsorozat 86–90. köteteinek ajánlója olvasható: Bartalis János Válogatott versek; Tamási Áron: Négy dráma; Fábián Ernő: Válogatott írások; Molnár H. Lajos: Volt egyszer egy udvar.

A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, előfizethető a postán vagy banki átutalással. További részletek: www.szekelyföldfolyoirat.ro

Zenés adventi kalendárium

A Kolozsvári Magyar Opera társulata idén, hagyományos repertoárjától eltérően, egy különleges Zenés adventi kalendáriumot állított össze. A társulat előadóművészei által bemutatott darabok a zenei műfajok széles spektrumát fogják át, Bach és Händel zenéjével kezdődően, a klasszikusokon és romantikusokon át a dzsesszig. Az összeállítást az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán teszik közzé. December 9–24. között minden este 20 órától kinyílik Zenés adventi kalendáriumunk egy képzeletbeli ablaka, hogy a közös ünnepvárást a szakralitás zenei élményével gazdagítsák. A teljes koncert december 24-én 21 órától lesz elérhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.