Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Joe Biden szerint kínos, amit Donald Trump csinál

Joe Biden szerint kínos, amit Donald Trump csinál Külföld

Továbbra sem ismeri el választási vereségét Donald Trump amerikai elnök. Kedden arra utasította a szövetségi intézményeket, hogy dolgozzák ki a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét. Utódja, a megválasztott, de még nem beiktatott Joe Biden sajtótájékoztatón értékelte Trump hozzáállását.

Hirdetés
Hirdetés

„Nos, őszintén szólva ez szerintem kínos. Ez a dolog, hogy is mondjam tapintatosan, nem tesz jót az elnök örökségének. Megértem azt, hogy veszteséget érez. De szerintem az elnökre szavazó emberek többsége – márpedig sokan szavaztak rá, jóval kevesebben, de azért sokan – szóval úgy gondolom, a rá szavazók többsége megérti azt, hogy most össze kell fognunk” – mondta Biden.

A választás után egy héttel Trump továbbra is kitart amellett, hogy nyerhet.

Egyik legfontosabb szövetségese, Mike Pompeo külügyminiszter sem adta még fel. Mikor megkérdezték, hogy akadályozni fogja-e a hatalomátadást, kitérő választ adott:

„Zökkenőmentes lesz a hatalomátadás a második Trump-adminisztrációnak. Minden rendben van. A világ minket figyel. Megszámláljuk az összes szavazatot, és ha a folyamat lezárul, kiválasztjuk az elektorokat. Az alkotmány egyértelmű.”

A Capitolium előtt közben már építik az emelvényt, ahol az új elnököt beiktatják majd, kevesebb mint két hónap múlva. Az újraszámlálásoknak és a választással kapcsolatos jogi eljárásoknak december 8-áig le kell zárulniuk. A folyamat független attól, hogy az elnök elfogadja-e a szavazás eredményét.

(Euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük