Felhívás!

Itt a legszebb a karácsony

Itt a legszebb a karácsony Külföld

Egy francia kisváros épületei mézeskalács házra hasonlítanak. Az oda utazónak olyan érzése támad, mintha egy tündérmesébe csöppent volna.

A festői szépségű francia városka, Colmar minden évszakban gyönyörű, de varázslatos, mesebeli arcát a téli ünnepi időszakban mutatja meg igazán.

Az elzászi vidék hangulatos fővárosát Európa egyik legszebb és leglátványosabb helyének tartják: leginkább a színes, fagerendás házairól, a hangulatos macskaköves utcáiról, díszes cégéreiről, templomairól és múzeumairól, valamint romantikus csatornahálózatáról és isteni borairól ismert, a legnagyobb vonzerejét mégis mesebeli, középkori
hangulatának köszönheti: Colmar utcácskáin sétálva olyan érzésed támad, mintha egy Grimm-mesébe csöppentél volna.

Míg nyaranta a szivárvány minden színében pompázó virágos erkélyek és muskátlis balkonládák varázsolják el az odautazót, addig télen az ünnepi díszbe öltöztetett, fényárban úszó utcácskák és a különleges faházikók látványa nyújt felejthetetlen élményt. Nem meglepő, hogy a European Best Destinations olvasói szerint itt a legszebb a karácsony, hiszen az ünnepek közeledtével a városka megtelik varázslatos fényekkel, épületei pedig mézeskalács házikókká változnak.

(femina.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.