Felhívás!

Hős kutya mentette a betegeket az orosz kórháztűzből

Hős kutya mentette a betegeket az orosz kórháztűzből Külföld

Matilda, a hős keverék négy ember életét, vagyis a leningradi magánhospice-ház minden lakóját megmentette. A LadBible cikke szerint Matilda, miután érzékelte a veszélyt, heves ugatással próbálta felhívni a gazdája és a lakók figyelmét a tűzre. Még az égő épületbe is berohant, nem törődve saját testi épségével.

Miközben a hős kutyának hála, az égő épületből mindenki ki tudott menekülni, Matilda a lángok között maradt. Szén-monoxid-mérgezés miatt elvesztette az eszméletét, a tűzoltók pedig csak azután találtak rá a megégett kutyára, hogy sikerült megfékezniük a lángokat.

Matilda ezután állatorvoshoz került, ahol jelenleg is küzdenek az életéért: ahogy a róla készült videóból kiderül, az egyébként vemhes kutyának rettenetes fájdalmai vannak, ám ennek ellenére hősiesen viseli a kezeléseket. A gyógyulásáról két orosz önkéntes: Elena Kalinina és Alexander Tszinkevics gondoskodik.

„Ahogy lehetőség volt rá, Matildát megultrahangoztuk. A vizsgálat kiderítette, hogy a születendő kölykei egyelőre jól vannak, szépen fejlődnek. Képtelenség megmondani, hányan is lehetnek, mert Matilda elég nagy kutyus” – nyilatkozta egyik gondozója, aki hozzátette, mivel gazdája nem tudja vállalni Matilda kezelésének költségeit, a kutya a kölykökkel együtt minden bizonnyal menhelyre kerül majd.

(nlc.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 26., 10:54
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Eleg sajnos!Remelem akad egy allatszereto ember aki majd gondoskodik rola es kicsinyeirol ha jobban lesz.Azok is akiket kimentett gondolkodjanak el az orokbefogadason,hiszen neki koszonhetik az eletuket.Ez lenne a legkevesebb amit erte tehetnenek.