Felhívás!

Horrorisztikus videó szivárgott ki egy német kutatólaborban végzett állatkísérletekről

Horrorisztikus videó szivárgott ki egy német kutatólaborban végzett állatkísérletekről Külföld

A Cruelty Free International és a Soko Tierschutz állatvédő csoportok szivárogtatták ki azt a videót, amely a Hamburg közelében található Farmakológiai és Toxikológiai Laboratóriumban (LPT) készült, és amelyeken majmokon végzett barbár kísérletek láthatók. A rejtett kamerás felvételeken az is látszik, hogy láthatóan beteg és megviselt kutyákat és macskákat tartanak méltatlan körülmények között.

A kutatók fémeszközökkel döfködik a nyakuknál kikötözött állatokat, egy alkalommal még az is látható, hogy egy ember az ajtókerethez csapja az egyik majom fejét. A majmokat olyan ketrecekben tartják, ahol alig férnek el, és viselkedésük alapján (körbe-körbe forognak) egyértelmű, hogy teljesen zavarodott állapotban vannak – a Guardian híre szerint azért, mert hosszú ideig álló helyzetbe voltak kényszerítve. A kutyák a saját ürülékükben és vérükben fekszenek a ketrecükben, és a videó egy pontján egymás mellé zsúfolt macskák is előkerülnek.

A felvétel óriási felháborodást váltott ki az állatvédő szervezetekben, amik állítják, hogy a kísérleti állatok szenvedését annak ellenére nem próbálták minimalizálni, hogy a legtöbb nyugati országban ezt törvény írja elő. A Humane Society International igazgatója, Catherine Willett szerint a videó alapján megdöbbentő körülmények között tartják az állatokat, és barbár módjára bánnak velük. „A technikusok erőszakosak az állatokkal szemben, és ez a bánásmód nemcsak erkölcsileg vállalhatatlan, de minden bizonnyal illegális is” – mondta.

A videóban látható erőszak azért is megdöbbentő, mert így tudományos szempontból is értelmét vesztik a kísérletek, mivel a fokozott stressz miatt megváltoznak az állatok fiziológiai tulajdonságai, így nem lehet ép adatokat kinyerni a kísérletekből. „Itt az ideje, hogy az ilyen kísérletek végleg a történelem szemetesében landoljanak. Ma már léteznek új, hatékony, nem állatokon végzett kísérleti módszerek, ezért ilyen, a tudomány nevében végzett bántalmazást látni a 21. században megbocsáthatatlan” – mondta Willett.

2015 óta kilencszer végeztek ellenőrzést a laborban, ebből hétszer rajtaütésszerűen. A legutóbbi, október 8-i ellenőrzésről készült jelentés szerint 44 majmot tartottak túl kicsi ketrecben, és hosszú távú károsodást, jelentős szenvedést állapítottak meg náluk. Az intézetet egyszer 300 euróra büntették, mert engedély nélkül végeztek kísérleteket új kutyákon. Az ellenőrzések alkalmával viszont nem kísérleteztek majmokon – az egyik volt alkalmazott által készített rejtett kamerás felvételekről nem tudni, mikor készültek.

Az állatvédő szervezetek szerint a videón látott állapotok egyértelműen megszegik az Európai Unió állatvédelmi szabályait, és a 175 főt foglalkoztató, így Németország egyik legnagyobb gyógyszerészeti teszteket végző laboratóriumának azonnali bezárását követelik, valamint felszólítják a német hatóságokat, hogy teljes körűen vizsgálják ki az eseteket.

A videó megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

(Qubit.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 16., 18:08
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Hat igen. Az embernel kegyetlenebb es lelketlenebb allat nem tapodta meg e bolygo foldjet. Meghogy az embert Isten teremtette . Ezek a felvetelek utan ezt nehez elhinni. Mert ha Isten valoban a sajat kepmasara teremtette az embert, akkor ezek a felvetelek lattan, Istenhez kar is imadkozni ! De szerintem az embert a Satan teremtette ,hiszen az ember, minden tetteben es cselekedeteben a Satanra hasonlit ! Es meg ezek utan azt meri mondani valamelyik politikus, hogy az Europai Unioban az allatokat torveny vedi. Az Europai Unio demokraciaja egy nagy Satani hazugsag. Az egesz E.U.-t a Satan szolgai iranyitjak, a demokracia megjatszasa csak szinhaz ! Az Europai Unio nem egyeb mint a Satan Szovetsege ! Hat gyerekek, errol a bolygorol, ahhoz, hogy a bolygo okoszisztemaja orokere helyre jojjon, Isten csak egyetlen fajt kene kiirtson, de ezt orokre, hogy meg a csiraja se tudjon a kozeljovoben visszanoni. Es ez a faj nem mas, mint a Satan hu szolgaja, az EMBERi faj ! (Gondoljatok, hogy azok a kegyetlen barbarok, akik az ilyen laboratoriumokban dolgoznak, embertarsaikkal ugyanezt nem tudnak megtenni, ha majd satani gazdaiktol parancsot kapnak ra ?!)

   • User
    Dátum: 2019. október 17., 22:11
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Az ember választhat hogy a sátánnak ad teret magában vagy az istennek. Így van különbség az emberek között. Különben egyetértek az első hozzászólóval. Azt a gént kellene már kiírtani az emberből ami beengedi a sátánt. Érdekes hogy milyen ártatlan léleknek születik a korcs ember, miért nem tud abban a lelkületben maradni felnőttként is? Az állatok életük végéig gyermeki személyiségek, legnagyobb részük. Pl egy felnőtt kutya is ha nem látja a gazdáját, ugyanazt a streszt éli meg mint egy kisgyerek,azért tombol a lakásban.

  • User
   Dátum: 2019. október 17., 16:24
   ÉRTÉKELÉS: -2

   A mondandódban van amivel egyetértek, valamiben nem.
   Tény, hogy az állatkísérletek vitték előrébb az orvostudományt.
   Az is tény, hogy eme tudás birtoklása nélkül nem lennénk ennyien.
   Szintén tény, ha kevesebben is lennénk, akkor is léteznének lelketlen emberek, ahogy empatikus és jószívűek is. Ugyanúgy tennének dolgokat emberek, mely cselekedetek másokat elborzasztanak.
   Tehát ha a következtetésem nem csal, így vagy úgy az egyensúlynak fenn kell maradnia.
   Nem azt mondom, hogy ez mind nagyon szuper, de te mint magánember csak annyit tehetsz, hogy nem szemetelsz és takarékoskodsz az energia forrásokkal, mert ha véglegesen nem is gyógyul meg lakhelyed, dédunokád még élhet benne.
   Üdv.: egy pártatlan személy

 • User
  Dátum: 2019. október 16., 19:40
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Azok az állatok és azok a bünösök akik hatalmas 300 euros büntetéssel elsumákolták az egészet!
  Miért nem lehetne sorozatgyilkosokon kisérletezni? Ők megérdemelnék!!!!!!

 • User
  Dátum: 2019. október 16., 20:00
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Miért van ezeknek a tetveknek elrejtve az arcuk? Semmi emberi joguk nincs ázok után, ahogy bántak az állatokkal! A nyilvánosság elé kellene tárni arcukat, nevüket, címüket! Hogy kerülnének a kezem köze bár egy fél órára

 • User
  Dátum: 2019. október 17., 11:06
  ÉRTÉKELÉS: 10

  A háború végén a németeknek megtiltották az embereken végzett kísérleteket. Erre fel ők most olyanokat importálnak, akiknek nem bűn, akár az embertársuk megölése, ha annak más a hite, vagy kritikus vélekedése van a bevándorlóval kapcsolatba. Sátáni kör.

 • User
  Dátum: 2019. október 17., 15:18
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Draga baratom , minden embernek van hibaja. Nekem is !!! Igy hat ember hiba nelkul nincs. Ezert irtam azt ,hogy az emberiseg inkabb hasonlit a Satanra ,mint a Bibliaban leirt josagos teremto Istenre. Mert kerdem en ,mivel magyarazzatok az ilyen es hasonlo emberi viselkedest. Peldaul az olaszorszagi Cosa Nostra es Comorra maffiozok viselkedeset, akik mind melyen vallasos keresztenyek, sot legtobbjuk templomba jaro, de miutan a mise veget ert, ok tovabb gyilkolasszak embertarsaikat, mintha ez termeszetes dolog volna. Aztan milyen magyarazatot adnal a Del-Amerrika-i orszagok meg fortelmesebb gyilkosaira, ahol elo emberek fejet lancfuresszel vagja le a drogmaffia, csak azert, hogy felelemkeltessel megorizzek a hatalmukat. Es ezek is mind kereszteny emberek. Legalabbis ennek valljak magukat. Es a tortenelemben visszamenoleg hany es hany ilyen borzalmas emberi tetteket lehet folsorolni az okortol egeszen napjainkig. Ezek volnanak Isten teremtmenyei ?! Hat en ezt nagyon ketlem !

 • User
  Dátum: 2019. október 20., 9:00
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Meg kéne írni azt is, hogy ezeket a kísérleteket ki rendeli meg. Akkor már mindenki tud tenni is: a megrendelő által gyártott terméket nem vásároljuk. Ez az infó így csak a felháborodás keltésére jó, cselekvésre nem 🙁