Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Filozófiából doktorált egy 99 éves olasz férfi

Filozófiából doktorált egy 99 éves olasz férfi Külföld

Ötévnyi tanulás után a Palermói Egyetemen szerzett summa cum laude minősítéssel filozófiai doktorátust egy 99 éves olasz férfi.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1923-ban született Giuseppe Paternónak két gyereke és négy unokája van, de még mindig olyan kíváncsi, mint egy 20 éves – írták a szicíliai lapok.

A Palermói Egyetemen filozófiát és történelmet hallgató férfit még a koronavírus-járvány sem tudta megakadályozni, hogy befejezze tanulmányait.

Paterno szegény, nyolcgyermekes palermói családból származik. Bár kitűnő tanuló volt, dolgoznia kellett. Előbb futár volt, majd vasúti munkás lett. Harmincéves korában tudott leérettségizni. Szenvedélyesen szeret írni, egy könyve is megjelent. 1984-ben vonult nyugdíjba, de azóta sem hagyta abba az olvasást és a tanulást. Egy filozófussal kötött barátsága ösztönözte arra, hogy belefogjon az egyetembe.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 27., 13:40
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ügyes, hogy közel 100 évesen nem adta fel. Az élethosszig tanulást nálunk is sokan gyakorolhatnák. Vagy azért mert tájuk férne, vagy azért mert így nem jutna idejük a folytonos sopánkodásra, a másik bajait osztani, irigykedni, a félretájékoztatásokat kritikátlanul követni.